EBU nuotr.
Organizavimas

Įvyko „Eurovizijos“ burtų traukimas – šalys suskirstytos į pusfinalius

Šiandien, sausio 30 dieną, įvyko labai svarbus įvykis – burtų traukimo ceremonija, kurios metu paaiškėjo, kuriame pusfinalyje ir kurioje pusfinalio dalyje pasirodys kiekviena šalis. Burtai lėmė, kad Lietuva pasirodys 1-ojo pusfinalio 1-oje dalyje.

Burtų traukimo ceremonija vyko Malmėje, renginį vedė Pernilla Månsson Colt ir Farah Abadi. Pernilla buvo ir burtų traukimo ceremonijos vedėja prieš 11 metų, kai „Eurovizija“ taip pat vyko Malmėje, o Farah Abadi 2022 ir 2023 metais vedė Švedijos nacionalinę atranką „Melodifestivalen“.

Pirmiausia burtai lėmė, kuriame pusfinalyje balsuos „Didžiojo penketo“ šalys ir konkurso šeimininkė Švedija. Pirmame pusfinalyje balsuos Švedija, Jungtinė Karalystė ir Vokietija, o antrame – Ispanija, Italija ir Prancūzija.

Po to buvo nuspręsta, kuriame pusfinalyje ir kurioje jo dalyje pasirodys likusios šalys. Prieš ceremoniją visos šalys yra suskirstomos į krepšelius, pagal pastarųjų metų balsavimo tendencijas – tokiu būdu yra mažesnė tikimybė į tą patį pusfinalį patekti šalims, kurios nuolat balsuoja viena už kitą. Kartu su Lietuva į tą patį krepšelį pateko Armėnija, Azerbaidžanas, Sakartvelas, Izraelis, Latvija ir Ukraina.

Iš kiekvieno krepšelio buvo traukiama po vieną šalį. Pirmos šešios valstybės iš skirtingų krepšelių pasirodys pirmame pusfinalyje, kitos šešios – kitame, ir taip toliau. Tokia tvarka burtai vyko tol, kol visos šalys buvo suskirstytos į pusfinalius. Ištraukus šalies pavadinimą, buvo traukiamas kitas lapelis, ant kurio parašyta, kurioje pusfinalio dalyje – pirmoje ar antroje – pasirodys šalis. Dar prieš prasidedant burtams, buvo nuspręsta, kad viename pusfinalyje pasirodys 15-a, o kitame 16 šalių.

Pusfinalių pasiskirstymas:

 

 

68-asis „Eurovizijos dainų konkursas vyks Švedijoje, Malmėje gegužės 7-11 dienomis. Lietuva pasirodys 1-ajame pusfinalyje gegužės 7 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus