RTL Eurovision nuotr.
AtrankosDalyviai

Liuksemburgo pasirinkimas – Tali su daina „Fighter“

Svarbus įvykis „Eurovizijos“ pasaulyje – šį vakarą sužinojome dar vieną Malmėje skambėsiančią dainą, ir ne iš bet kur, o iš Liuksemburgo – valstybės, konkurse paskutinį kartą dalyvavusios 1993 metais. Šiai valstybei konkurse šiais metais atstovaus atlikėja Tali, kuri gavo daugiausiai palaikymo susumavus tarptautinės komisijos ir internetinio balsavimo rezultatus.

YouTube player

Po 30 metų pertraukos sugrįžęs Liuksemburgas išties pasistengė. Transliacijos pradžioje galėjome išvysti Vicky Leandros ir Anne-Marie David pasirodymus – jos abi atliko savo pergalingas dainas „Eurovizijoje“, taip pat girdėjome specialų 1965-aisiais laimėjusios dainos „Poupée de cire, poupée de son“ perdirbinį, kurį atliko visi šiųmetiniai atrankos dalyviai. Transliacijos pabaigoje duoklė buvo atiduota ir konkurso nugalėtojams iš kitų valstybių – stebėjome norvego Alexander Rybak, ukrainietės Ruslanos, britės Katrinos ir švedės Charlotte Perrelli pasirodymus. Jie visi atliko savo pergalingas dainas. Taip pat linkėjimus dalyviams perdavė ir kitos konkurso žvaigždės.

Visgi, žinoma, vakaro vinis buvo konkursiniai pasirodymai – savo dainas atliko 8 dalyviai. Tuomet tarptautinė komisija ir interneto vartotojai išrinko tris superfinalistus – jais tapo Krick su daina „Drowning In The Rain“, Joel Marques Cunha su „Believer“ ir nugalėtoja Tali.

Tuomet vėl buvo atidarytas balsavimas, ir paskui buvo skelbiami rezultatai – iš pradžių paeiliui savo balsus davė tarptautinė komisija, o paskui buvo skelbiami žiūrovų balsai, gauti interneto svetainėje. Tali laimėjo komisijos balsavimą, tačiau Krick sulaukė vienu tašku daugiau iš žiūrovų ir liko antra. Trečias liko Joel Marques Cunha.

Tali yra 23-ejų atlikėja, kuri kilusi iš Liuksemburgo, bet šiuo metu gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose. Nors šioje valstybėje „Eurovizija“ nėra tokia populiari, atlikėja šį konkursą mėgsta savo senelio dėka – jis buvo didelis „Eurovizijos“ gerbėjas ir siųsdavo savo anūkei elektroninius laiškus, kuriuose paminėdavo būtent „Eurovizijos“ naujienas. Todėl Tali teigia, kad dalyvauti šiame konkurse yra didžiulė garbė. Paklausta apie mėgstamiausias konkurso dainas, ji išskyrė 2022-ųjų Švedijos atstovę Cornelia Jakobs su daina „Hold Me Closer“.

Tali savo pirmąjį singlą išleido būdama vos 16 metų. Po pirmojo singlo „Temporary“ išleidimo, sekė kitų singlų ir pirmojo EP išleidimas. Tuo metu Tali studijavo muziką ir teatrą Niujorke ir vakarais grodavo savo muziką vietiniuose baruose ir aikštėse.

Daina „Fighter“ yra atliekama anglų ir prancūzų kalbomis. Atlikėjai ši daina labai svarbi ir ji siunčia svarbią žinutę – kiekvienas žmogus yra kovotojas ir turi atrasti stiprybės judėti toliau net sunkiausiuose gyvenimo etapuose. Kaip atlikėja, Tali teigia dažnai susidurianti su įvairiais sunkumais, todėl ši daina jai tokia artima.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus