RTÉ nuotr.
AtrankosDalyviai

Airijos vėliavą į Malmę skraidins Bambie Thug

Jau tampa tradicija, kad Airija savo atstovą į „Euroviziją“ renkasi „Eurosong“ konkurse, rengiamame „The Late Late Show“ pokalbių laidos metu. Šiais metais nacionalinėje atrankoje susirungė 6 dalyviai ir po dviejų valandų trukmės transliacijos paaiškėjo, kad daugiausiai palaikymo gavo Bambie Thug su daina „Doomsday Blue“.

YouTube player
YouTube player

Skelbiant rezultatus, įtampos netrūko. Nors galiausiai daina „Doomsday Blue“ laimėjo su gana solidžia persvara, tarptautinės ir Airijos komisijos nuomonės išsiskyrė gana stipriai. Dėl nugalėtojos Airijos žiūrovai ir komisija sutarė, bet tarptautinė profesionalų komisiją Malmėje būtų mieliau mačiusi vaikinų grupę „Next In Line“ su daina „Love Like Us“. Visg ši paraiška užėmė paskutinę vietą Airijos komisijos balsavime ir bendrai liko trečioje vietoje, o antrąją užėmė atlikėja Ailsha su daina „Go Tobann“. Transliacijos metu ne tik galėjome stebėti konkurso dalyvių pasirodymus, bet ir klausytis komisijos komentarų apie kiekvieną iš jų. Taip pat – vienu iš siurprizų tapo 2022-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojų iš Ukrainos „Kalush Orchestra“ pasirodymas.

Rezultatų lentelė:

Vieta Atlikėjas Daina Žiūrovai Airijos komisija Tarptautinė komisija Iš viso:
1 Bambie Thug Doomsday Blue 12 12 8 32
2 Ailsha Go Tobann 8 10 6 24
3 Next In Line Love Like Us 10 2 12 24
4 Erica-Cody Love Me Like I Do 6 6 10 22
5 JyellowL & Toshin Judas 4 8 4 16
6 Isabella Kearney Let Me Be The Fire 2 4 2 8

Daina „Doomsday Blue“ tikrai nėra tokia, kokios daugelis tikėtųsi iš Airijos. Kai kurie šį stilių apibūdina kaip elektro-repą, kiti – kaip gotišką pop, o pasak Bambie, tai yra tikrai sunkiai apibūdinama muzika, tačiau tai ir yra esmė. Muzika – tai būdas eksperimentuoti, atrasti save. Vaikytėje Bambie girdėjo labai daug įvairios muzikos – operos, roko, repo, ir visa tai per vieną dieną, savo tėvų dėka. Tad ir Bambie diskografiją ar net vieną konkrečią dainą labai sunku priskirti vienam konkrečiam žanrui. Bambie savo muzikoje kalba labai įvairiomis temomis – apie psichinę sveikatą, dismorfiją, okultinį simbolizmą ir ne tik.

Bambie Thug yra nebinarinės lyties tapatybės asmuo (angl. non-binary) ir siekia reprezentuoti kitus tokius žmones. Nuo pat vaikystės Bambie buvo nenuorama, nenustygstantis vietoje vaikas, ir taip pat jau tada turėjo akivaizdų muzikinį talentą – mėgo dainuoti, rengti pasirodymus namuose, perrašinėti dainų tekstus.

Kaip vertinate Airijos pasirinkimą? Kviečiame diskutuoti!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus