DR koliažas
Atrankos

Tarp pretendentų į Danijos atstovus – Aura Dione ir Basim

Danijos visuomeninis transliuotojas DR šiandien pristatė savo 54-osios nacionalinės atrankos „Dansk Melodi Grand Prix 2024“ (DMGP) dalyvius. Tarp jų – visos Europos radijo stotyse skambėjusi dainininkė Aura Dione ir 2014 m. šaliai atstovavęs Basim. Laimėtojas, sėsiantis į traukinį ir keliausiantis į kitoje Eresundo sąsiaurio pusėje esančią Malmės areną, paaiškės šeštadienį, vasario 17 dieną.

2024-ieji žymi dešimtmetį nuo paskutinio karto, kai „Eurovizijos“ dainų konkursas vyko Danijoje. Metais anksčiau Emmelie de Forest Malmėje iškovojo pergalę su daina „Only Teardrops“. Manyta, kad vieną pergalę Danijai jau išplėšusi atlikėja šiemet bandys sekti Loreen, laimėjusios konkursą dukart, pėdomis, tačiau pristatyti DMGP dalyviai šiuos gandus išsklaidė.

Iš viso Danijos publika ir 20-ies narių komisija galės rinktis iš 8 paraiškų. Ryškiausias vardas šių metų danų atrankoje – Aura Dione, žinoma dėl savo hitais tapusių singlų „Geronimo“ (2011 m.) ir „Friends“ (2012 m.). Joje taip pat išvysime Basim, 2014 m. konkurse užėmusį 9 vietą su „Cliché Love Song“. Ar praeities sėkmė konvertuosis į balus, paaiškės tiesioginės transliacijos iš DR koncertų salės Kopenhagoje metu.

Išgirskite visas pretendentes atstovauti Danijai:

Aura Dione – „Mirrorball of Hope“

YouTube player

Basim – „Johnny“

YouTube player

CHU CHU – „The Chase (Zoom Zoom)“

YouTube player

Stella – „Sign Here“

YouTube player

UBLU – „Planetary Hearts“

YouTube player

RoseeLu – „Real Love“

YouTube player

Janus Wiberg – „I Need Your Love“

YouTube player

SABA – „SAND“

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt