Armidos Čepukaitės nuotr.
Atrankos

Silvester Belt pristato kūrinį „Luktelk“ skirtą „Eurovizijos“ dainų konkursui

Jaunasis Lietuvos pop dainų kūrėjas ir atlikėjas Silvester Belt siekia išbandyti savo jėgas šiais metais vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse ir pristato kūrinį „Luktelk“.

Atlikėjas atskleidžia, jog dažnai šaltojo sezono metu aplanko tamsios nuotaikos, įsisukame į rutiną, o ši daina būtent apie tą užburtą ratą, kai, atrodo, jog pasiklystame tarp savo minčių. „Dienos bėga ir jos visos atrodo vienodos. Dažnai girdžiu besikartojantį ciklą – darbas-namai-darbas.“ – sako Silvestras.

YouTube player

Atlikėjas džiaugiasi, jog prie kūrinio prisidėjo ir talentingos šių dienų atlikėjos bei dainų autorės – Jessica Shy ir Elayork: „Vieną popietę susėdome kurti. Kilo mintis, jog būtų įdomu išbandyti save „Eurovizijos“ scenoje, todėl nusprendėme parašyti dainą būtent šiam nuotykiui“.

Dainos „Luktelk“ skambesys ypatingas – pop žanras kūrinyje susijungia su monotoniškais industriniais ritmais, kurie yra būdingi elektroninei muzikai. Dainos melodija yra įsimenanti, o atsikartojantys „Luktelk“ elementai, susijungiantys su lietuvišku dainos tekstu, turėtų sudominti užsienio auditoriją. „Dainos žodžiai taip pat buvo pasirinkti neatsitiktinai – komanda ieškojo kuo įdomesnių, tačiau lietuviškai nekalbantiems, lengvai pažįstamų skiemenų“ – teigia, pasirodymą „Eurovizijos“ scenai ruošiantis Silvestras.

Armidos Čepukaitės nuotr.

Lietuvai atstovavusios atlikėjos Monika Liu ir Monika Linkytė jau įrodė, jog lietuviškumas gali sužavėti pasaulį, o lietuviški akcentai ir mūsų kalba Europoje sulaukia daug komplimentų. „Kitos šalys jau seniai siunčia pasirodymus savo kalbomis, turime pavyzdžių kuomet tai padėjo laimėti. Tai – mūsų tautos pranašumas, mes vieninteliai visame pasaulyje tai turime, naudokime ir didžiuokimės“ – sako dainininkas.

Pasirodymą ruošiantis atlikėjas Silvester Belt taip pat atskleidžia, jog pasiruošimo procesas nėra lengvas: „Norime tikėti savo sėkme, bet pagrindinis tikslas yra parengti kuo stipriau išpildytą pasirodymą, kas atneša daug streso, nerimo bei reikalauja ilgų pasiruošimo valandų“.

Atlikėjas sako, jog pasirodymui norėjo sukurti mistinį įspūdį, prie kurio prisidėjo talentingų žmonių būrys: „Prie mūsų pasirodymo dirba nuostabių šokėjų komanda, stilistas Vainotas Jakštas bei dizainerė Neringa Ulozaitė, kurie padėjo sukurti ryškų ir akį atkreipiantį pasirodymo įspūdį.“

Vizualus pasirodymui kūrė Norvydas Genys, prisidėjęs prie tokių pasaulinio lygio muzikos atlikėjų pasirodymų kaip Dua Lipa, Coldplay, Lewis Capald ir daugelio kitų. „Vizualai sukurti specialiai mums, kas, tikiu, turės savitumo ir išskirtinumo“ – sako premjeros laukiantis Silvester. Jau sausio 13 d. televizijos eteryje bus galima išvysti Silvester Belt pasirodymą ir išgirsti 2024 m. „Eurovizijai“ skirtą kūrinį „Luktelk“.

Praėjusiais metais muzikantas pristatė kūrinį „Vidury Naktų“. Atlikėjas atskleidžia, jog 2024-aisiais planuoja dar daugiau kurti, todėl vasarą pristatys naujų kūrinių, koncertuos bei ruošis klipų premjeroms.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus