RTSH nuotr.
AtrankosDalyviai

Albanijos pasirinkimas 2024-ųjų „Eurovizijai“ – Besa Kokëdhima su daina „Zemër n’dorë“

Kaip įprasta, prieš pat didžiąsias metų šventes praūžė populiarus Albanijos festivalis „Festivali i Këngës“, kuris yra naudojamas ir kaip nacionalinė šalies atranka į „Euroviziją“. Televizijos žiūrovai nusprendė, kad į Malmę gegužę Albanijos vėliavą skraidins atlikėja Besa Kokëdhima su daina „Zemër n’dorë“.

YouTube player

Albanijos atstovą „Eurovizijoje“ šiais metais, kaip ir pernai, rinko tik televizijos žiūrovai. Tačiau svarbu paminėti ir tai, kad paties „Festivali i Këngës“ rezultatus lemia tik komisija ir tai visai atskiras procesas nuo paraiškos „Eurovizijai“ išrinkimo, tad festivalio laimėtojas nebūtinai gauna teisę vykti į „Euroviziją“. Kitas įdomus faktas – žiūrovų balsavimas prasidėjo jau gruodžio 20-osios naktį, po pirmų dviejų festivalio vakarų, kuomet visi atlikėjai pasirodė po pirmą kartą, o finalistai paaiškėjo tik vėliau, todėl teoriškai žiūrovų balsavimą laimėti galėjo ir į finalą nepatekusi paraiška. Komisijos balsavimą ir „Festivali i Këngës“ pagrindinį prizą laimėjo Mal Retkoceri su daina „Çmendur“.

YouTube player

 

Besa Kokëdhima, dar žinoma kaip tiesiog Besa, gimė 1986 metais. Ji 2006 metais išleido savo debiutinį albumą „Besa“ – prie jo prisidėjo tokios Albanijos muzikos žvaigždės, kaip Dorian Gjoni, Flori Mumajesi, Genti Lako, Andy DJ, ir Stine. Debiutinį singlą ji išleido dar anksčiau – 2003-aisiais – ir už jį gavo „Mikorofoni I Artë“ („Auksinio mikrofono“) prizą. 2013 metais ji laimėjo populiarų Albanijos festivalį „Kënga Magjike“ – šiame festivalyje praeityje pasirodė ne viena Albanijos „eurovizinė“ žvaigždė. 2020 metais ji išleido dainą „C’est la vie“, kuri buvo pakilusi į pirmąją vietą Albanijos radijo reitinguose. Besa šiuo metu yra išleidusi 4 albumus.

Nors kol kas dar nėra patvirtinta, kad Besa „Eurovizijoje“ dainuos būtent „Zemër n’dorë“, tai yra labai tikėtina – galutinis komandos sprendimas paaiškės 2024 metais. Taip pat daina šiek tiek viršija 3 minučių limitą, tad ją teks truputį sutrumpinti, ir apskritai daina gali būti kiek atnaujinta iki gegužės.

Ar stebėjote „Festivali i Këngës“? Kaip vertinate renginį ir rezultatus? Kaip vertinate Albanijos pasirinkimą? Kviečiame savo nuomonę išreikšti komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus