Alex Reside nuotr.
Dalyviai

Britas Olly Alexander sieks žiūrovus apsvaiginti su daina „Dizzy“

Gruodžio viduryje atskleista, kad Jungtinė Karalystė į 68-ąjį „Eurovizijos“ dainų konkursą siųs bene žymiausią šių metų dalyvį Olly Alexander. Šį rytą tarptautiniu mastu žinomas atlikėjas išleido savo singlą „Dizzy“, su kuriuo gegužę gins savo šalies garbę Malmėje. Kartu pristatytas ir oficialus vaizdo klipas.

Oliver Alexander Thornton gimė 1990 metų liepos 15 dieną ir yra Jungtinės Karalystės atlikėjas, dainų autorius bei aktorius. Jis geriausiai žinomas kaip buvęs grupės „Years & Years“, kuri vėliau tapo individualiu Olly Alexander projektu, vokalistas. „Dizzy“ – pirmas Olly kūrinys, išleistas po grupės iširimo.

YouTube player

Savo eurovizinę paraišką atlikėjas sukūrė kartu su kompozitoriumi Danny L. Harle, kuris be kitų žinomų atlikėjų dirba ir su Dua Lipa (naujausias jų darbas – šios pop žvaigždės singlas „Houdini“).

Savo karjeroje Olly Alexander yra išleidęs 2 albumus, kurie buvo pakilę iki pirmos vietos Jungtinėje Karalystėje, turi 10 dainų, patekusių į šalies Top 40 sąrašą ir neseniai buvo apdovanotas „BRIT Billion Award“ už 6,5 milijardo perklausų visame pasaulyje.

YouTube player

Olly lankė pradinę mokyklą Koleforde, o vėliau ir bendrojo lavinimo mokyklą, kurioje atsiskleidė jo aktoriniai sugebėjimai. Vėliau atlikėjas studijavo scenos menus Herefordo menų kolegijoje. Anot „The New York Times“, pirmąją savo dainą Olly sukūrė būdamas dešimties.

Atlikėjas neslepia, kad priklauso LGBTQ+ bendruomenei ir kaip tik ragina apie tai kalbėti garsiai, inicijuoja LGBTQ+ palaikymo ir kovos su patyčiomis kampanijas. Atlikėjas yra prabilęs ir apie paties išgyventas patyčias, valgymo sutrikimus bei nerimo priepuolius, patirtus jam būnant trylikos ir besitęsiančius iki dabar.

Pats Olly teigia, jog mėgo žiūrėti „Euroviziją“ nuo mažų dienų ir labai džiaugiasi, kad turės galimybę atstovauti savo šaliai šiame konkurse. Jį visada žavėjo „Eurovizijos“ atmosfera, skirtingi muzikos stiliai, teatrališki pasirodymai ir emocijos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Algirdas
Algirdas
prieš 13 dienų

Gražiai skamba daina, sėkmės.