ESCZ nuotr.
Dalyviai

Čekijos nacionalinę atranką „ESCZ“ laimėjo Aiko su daina „Pedestal“

Po kiek daugiau nei savaitę trukusio internetinio balsavimo paaiškėjo, kad Čekijos nacionalinę atranką „ESCZ“ laimėjo ir šaliai Malmėje atstovaus atlikėja Aiko su daina „Pedestal“.

YouTube player

Gruodžio 4 dieną buvo surengta Čekijos nacionalinė atranka į „Euroviziją“, kurioje susirungė 7 dalyviai. Šiandien, gruodžio 13-osios rytą, buvo pranešta, kad laimėjo būtent Aiko, tačiau pilni rezultatai bus paskelbti vėliau. Rezultatų 70 procentų sprendė užsienio internetinis basavimas, o 30 likusiųjų – internetinis balsavimas Čekijoje.

Dainą „Pedestal“ parašė pati Aiko kartu su Steven Ansell.

Aiko (tikras vardas – Alena Shirmanová) yra čekų atlikėja, kuri gimė Maskvoje, užaugo Čekijoje, o vėliau persikėlė į Londoną studijuoti muzikos. Šiuo metu ji gyvena Braitone, Jungtinėje Karalystėje. Aiko buvo pirmoji savo šeimoje, kuri pasuko muzikos keliu – jau vaikystėje ėmė lankyti dainavimo pamokas, o vėliau išmoko sau akompanuoti gitara. Ji mėgdavo atlikti įvairių populiarių dainų perdirbinius ir kelti juos į „Youtube“ platformą. 2015 metais Aiko pasiekė Čekijos talentų šou „SuperStar“ pusfinalį – tai buvo vienas iš jos pirmųjų pasirodymų televizijoje. Po šio nuotykio, kurį atlikėja patyrė būdama dar paauglė, ji pradėjo rašyti ir savo dainas, tačiau kurį laiką jų neviešindavo, pasilikdavo sau.

Kaip vertinate Čekijos pasirinkimą? Ar Jums patinka „Pedestal“? Gal turėjote kitų favoritų? Kviečiame diskutuoti komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus