ANP/Paul Bergen nuotr.
Dalyviai

Reivas Malmėje: Nyderlandų atstovas Joost Klein pristatė „Europapa“

Gruodžio 11 d. Nyderlandų transliuotojas AVROTROS paskelbė, kad šalies garbę kitų metų „Eurovizijoje“ gins 26-erių reperis Joost Klein. Paskutinę žiemos dieną buvo pristatyta ir jo konkursinė daina „Europapa“.

YouTube player

Muzikantu, rašytoju ir artistu prisistatantis Joost savo karjerą šou biznyje pradėjo 2010 m., kai sukūrė savo YouTube kanalą EenhoornJoost (VienaragisJoost), kur kurdamas šmaikščius vaizdo klipus susilaukė daugiau nei 200 tūkst. prenumeratorių.

Visgi dar plačiau žinomas savo šalyje ir kaimyninėse valstybėse jis tapo šią vasarą, kai su vokiečių reperiu Ski Aggu bei komiku Otto Waalkes įrašė dainą „Friesenjung“. Daina tapo hitu visame regione, pasiekė topų viršūnę Vokietijoje (1LIVE Krone Radijo apdovanojimuose taip pat buvo išrinkta kaip metų daina), Austrijoje ir Šveicarijoje, o muzikos klausymosi platformose perklausų skaičius viršija 100 mln.

YouTube player

Šią vasarą reperis pradėjo kampaniją socialiniuose tinkluose, kuria siekė atkreipti olandų nac. transliuotojo dėmesį ir patekti į „Euroviziją“. Surinkęs 900 tūkst. peržiūrų TikToke bei 25 tūkst. parašų jis nusiuntė savo paraišką AVROTROS, kuris įgyvendino artisto svajonę sudalyvauti didžiausiame muzikiniame konkurse Europoje.

„Dalyvavimas „Eurovizijos“ dainų konkurse yra svajonės išsipildymas. Kasmet jį žiūrėdavau prilipęs prie ekrano kartu su savo tėvais. Man didelė garbė atstovauti Nyderlandams ir esu pasiryžęs atiduoti visas jėgas, siekdamas kuo geresnio rezultato“, – džiaugsmo neslėpia Joost.

@joostklein

Joost Klein for Eurovision 2024 #joostklein #eurovision2024

♬ original sound – joost

Nepaisant jauno amžiaus, Joost Klein jau yra išleidęs 8 studijinius albumus. Atlikėjas taip pat yra koncertavęs didžiausiuose Nyderlandų festivaliuose, tokiuose kaip Pinkpop ar Lowlands, rengęs savo koncertinius turus, kurie išsiplėsdavo ir už Nyderlandų ribų. Jis taip pat yra įkūręs savo įrašų kompaniją „Albino records“ bei išleidęs knygą.

YouTube player

Jo pasirodymai išsiskiria savo energingumu, originalumu bei netradiciškai perteikiamais kitų muzikantų kūriniais. Ryškaus pasirodymo galime tikėtis ir Malmėje – konkursinė Joost daina bus paviešinta kiek vėliau.

Tokio atlikėjo pasirinkimams Nyderlandams yra kurso pakeitimas 180 laipsnių kampu, nes pastaraisiais metais šaliai atstovaudavo atlikėjai su lėtesnėmis dainomis – Duncan Laurence 2019 m. su „Arcade“ nuskynė penktą olandų pergalę konkurse. Turine kūrinį „De diepte“ atlikusi S10 užėmė 11 vietą, o pernai Liverpulyje Mia Nicolai bei Dion Cooper atlikta „Burning Daylight“ pusfinalyje surinko tik 7 taškus ir šalis tik antrą kartą per 10 metų nepateko į „Eurovizijos“ finalą.

YouTube player

Joost Klein pasirodys antrajame Malmės „Eurovizijos“ pusfinalyje gegužės 9 d.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus