Atrankos

Tarp 2024-ųjų Sanremo festivalio dalyvių – būrys sugrįžtančių „Eurovizijos“ žvaigždžių

Italijos transliuotojas RAI pristato 2024 metų Sanremo dalyvius, kurie lips į Ariston teatro sceną vasario 6-10 dienomis. Penktuosius metus iš eilės ir paskutinįjį kartą už renginio organizavimo vairo stos laidų vedėjas ir prodiuseris Amadeus.

Sanremo festivalis tradiciškai truks penkias dienas, o kartu su Amadeus koncertus ves praeitų metų Sanremo nugalėtojas ir italų „Eurovizijos“ atstovas Marco Mengoni, atlikėja Giorgia, aktorė Teresa Mannino, dainininkė Lorella Cuccarini ir laidų vedėjas Rosario Fiorello. 2024 metais festivalyje iš viso dalyvaus 30 dalyvių – 27 uždaru būdu atrinkti dainininkai ir trys scenos naujokai, įveikę „Sanremo Giovani“ atrankinį etapą.

TG1 žinių laidos metu pristatyta 74-ojo Sanremo festivalio scena

Tarp sugrįžtančių atlikėjų – 2014 metais italams Kopenhagoje atstovavusi Emma Marrone, 2015 metų „Eurovizijos“ žiūrovų balsavimo nugalėtojai Il Volo, du kartus „Eurovizijoje“ pasirodęs Mahmood ir 2020-ųjų Sanremo nugalėtojas Diodato, kurio „eurovizinės“ viltys sugriuvo dėl Covid epidemijos. Konkurso scenoje taip pat išvysime nemažai italų estrados žvaigždžių, tokių kaip Loredana Bertè, Alessandra Amaroso bei šiuo metu šalies muzikos topuose karaliaujančius Annalisą, Iramą, Angeliną Mango, Mr Rain, Sangiovanni ir The Kolors, kurie iki šiol šokdina visą pasaulį savo hitu „Italodisco“. Dar viena sąrašo staigmena – legendinės italų grupės ir 1978 metų „Eurovizijos“ dalyvių Ricchi e Poveri pasirodymas.

74-ojo Sanremo festivalio dalyviai:

Prie aukščiau išvardytų garsių dainininkų taip pat prisijungs trys naujokai, kurie paaiškės gruodžio 19 dieną „Sanremo Giovani“ laidos metu.

RAI1 nuotr.

Primename, kad Sanremo festivalis nėra oficiali „Eurovizijos“ atranka, tačiau festivalio nugalėtojui transliuotojas suteikia pakvietimą atstovauti Italijai „Eurovizijoje“, kurį jis gali priimti ar atsisakyti. Kaip manote, kas iškovos 2024 metų nugalėtojo statulėlę? Kviečiame sekti Eurodieną ir sužinoti įdomiausias Sanremo festivalio naujienas!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus