EBU nuotr.
DalyviaiVaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizijos 2023“ dalyvių pristatymas: Airija ir Nyderlandai

Šalis: Airija;

Atlikėja: Jessica McKean;

Daina: „Aisling“;

Kūrinio autoriai: Niall Mooney, Ken McHugh, Will Weeks, Fiona Mooney, Niamh Mooney, Sophie Lennon.


3 faktai:

  1. Pirmąjį dainavimo konkursą Jessica McKean laimėjo būdama vos trejų metų – tai buvo keltų muzikos festivalis „Fèis“, o vėliau yra laimėjusi dar ne vieną konkursą bei pasirodžiusi ne viename Airijos televizijos šou.
  2. Kai nedainuoja, Jessica mėgsta piešti, kurti meno dirbinius, žaisti futbolą, groti pianinu, užsiimti gimnastika ir žiūrėti trumpus vaizdo įrašus „YouTube“.
  3. Kūrinio „Aisling“ bendraautorė yra pernykštė Airijos atstovė „Vaikų Eurovizijoje“ Sophie Lennon, kurią taip pat galime išvysti ir dainos vaizdo klipe, o kulminacinę natą studijiniame įraše taip pat dainuoja būtent Sophie.
YouTube player

Austėja: Panašumas su pernykšte „Solas“ yra akivaizdus, ir nėra ko svarstyti, kodėl – visų pirma, tai yra trečioji keltiškosios trilogijos dalis (pirmoji buvo 2019-ųjų „Banshee“, o antroji – jau minėta „Solas“), o visų antra, prie dainos rašymo prisidėjo ir pati Sophie Lennon. Ir tokia muzika yra mano silpnybė, negaliu jos nemėgti, Airija ir vėl yra viena iš mano favoričių. Manau, kad daina „Aisling“ yra šiek tiek silpnesnė nei „Solas“, bet nedaug skiriasi. Akivaizdesnis skirtumas yra tarp atlikėjų – Jessica irgi turi gražų balsą, tačiau Sophie man yra visiška superžvaigždė, su kuria mažai kas tokiame amžiuje pasivaržytų. Galbūt ši daina be konteksto, man tiek giliai nesidomint „Vaikų Eurovizija“ atrodytų kitaip, bet šališkumo kartais negali išvengti. Būtent todėl nerašau maksimumo, tačiau tai vis tiek, mano manymu, yra stipri paraiška ir noriu Airijai palinkėti kuo didžiausios sėkmės. 9/10

Emilis: Klausant šios dainos apima tam tikras deja vu jausmas, kad tokios stilistikos dainą aš jau kažkada girdėjau. Ir toli ieškoti tikrai nereikia, nes ji man primena pernykštį Airijos kūrinį „Solas“. Vėliau socialiniuose tinkluose perskaičiau, kad 2019 metų Airijos daina „Banshee“, pernykštė daina „Solas“ ir šiųmetinė „Aisling“ yra tarsi Airijos keltų kultūros trilogija, pasakojanti tam tikrą istoriją. Pirmoji daina pasakojo apie baimių įveikimą, „Solas“ buvo apie šviesos atradimą net ir tamsiausiuose gyvenimo perioduose, o „Aisling“ yra apie grįžimą į save. Šių metų daina yra pakankamai graži, tačiau pernai metų daina man patiko labiau, nes turėjo aiškesnę struktūrą. Klausant šių metų dainos, pusę dainos trukmės bandau suprasti struktūrą ir kai jau atrodo, kad tam tikra tvarka atsirado, daina pasibaigia. Pernai Airija užėmė 4-ąją vietą, ar pavyks pakartoti tokį gerą rezultatą, parodys laikas. 7/10



Šalis: Nyderlandai;
Atlikėjai: Sep & Jasmijn;
Daina: „Holding On To You“;
Kūrinio autorius: Robert Dorn.


3 faktai:

  1. Sep ir Jasmijn duetas buvo suformuotas Nyderlandų nacionalinės atrankos metu – visi dalyviai į perklausas atvyksta individualiai ir vėliau prodiuseriai nusprendžia, kas pasirodys grupėmis, duetu ar solo.
  2. Jasmijn šiais metais dalyvavo olandiškame televizijos šou „Ministars“ ir jame pasiekė finalą, taip pat ji labai mėgsta šokti – ji lanko šokių mokyklą keletą kartų per savaitę.
  3. Sep laisvalaikiu lanko papildomas muzikos pamokas, groja pianinu, taip pat mėgsta keliauti ir leisti laiką su savo draugais.
YouTube player

Emilis: Labai liūdna, kad jau keletą metų Nyderlandų atrankos kokybė yra atvirkščiai proporcinga dainų kokybei. Jie investuoja į viską, išskyrus gerų dainų sukūrimą. Organizatoriai sugalvoja įvairių užsiėmimų dalyviams, sukuria dainų vaizdo klipus, bet dainos yra labai neoriginalios, konvejerinės. Ankstesniais metais šioje atrankoje būdavo bent viena daina, kažkiek išsiskirianti iš kitų. Deja, bet šiemet visi 4 kūriniai man skambėjo visiškai vienodai. Na, tikriausiai kūrinys „Holding On To You“ balsavusiems pasirodė verčiausias skambėti Nicoje. Tai yra pakankamai geras šokių muzikos kūrinys, tačiau tuo pačiu tai yra visiškai eilinė, niekuo neišsiskirianti daina, girdėta milijonus kartų. Pasirodymas irgi nėra labai ypatingas, trūksta tvarkos. Labai tikiuosi, kad pasirodymas konkurso scenoje bus kiek labiau apgalvotas. Nuoširdžiai nesuprantu, kodėl ši daina fanų yra vertinama taip gerai, nes tikrai nemanau, kad ji užims tokią aukštą vietą, kokia yra prognozuojama. 6/10

Austėja: Galiu tik paantrinti Emiliui apie Nyderlandų nacionalinę atranką. Labai gaila, kad atrankoje iš esmės yra daroma viskas, išskyrus kuriamos geros dainos. Kitaip tariant, gaila, kad taip stipriai finansuojamą atranką, kur sukuriami ir profesionalūs dainų įrašai, ir vaizdo klipai, ir daug investuojama į pačius pasirodymus, laimi tokios neišsiskiriančios ir silpnos dainos. Ir dar labiau, ko gero, liūdina tai, kad Nyderlandai su tokiom prastom dainom ir pasirodymais dažnai lieka lentelės viršuje, tad jie net neturi paskatos kažką keisti. Lygiai taip pat ir nesuprantu, kodėl šių metų paraiška yra taip gerai vertinama. Ji išsiskiria kaip vienintelė EDM daina šiais metais (tai apskritai nėra dažnai girdimas žanras „Vaikų Eurovizijoje“), bet nėra nei stipri, nei turi gerą tekstą, nei atlikimas kažkuo ypatingas. Abu dueto nariai dainuoja neblogai, tačiau nesuprantu, kam reikia prisirašyti ilgų improvizacijų, jei taip sunku jas ištempti. Svarstau, kad gal visgi būtent ši paraiška užima mano reitingo paskutinę vietą. 4/10

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus