Atrankos

Išgirskite Ukrainos atrankos „Vidbir“ dainas

Ukraina dar lapkritį paskelbė 10 savo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalo dalyvių, o sausio 11 d. išleido jų dainas. Tarp dalyvių galime rasti dainą su Monika Liu įrašiusį duetą ir buvusį šalies atstovą. Atrankos finalas vyks vasario 3 d.

Dalyviai finale pasirodys tokia tvarka:

  1. YAKTAK — „Lalala“;
  2. INGRET – „Keeper“;
  3. NAZVA – „Slavic English“;
  4. ANKA – „Palala (Burning)“;
  5. Drevo – „Endless Chain“;
  6. alyona alyona & Jerry Heil – „Teresa & Maria“;
  7. MÉLOVIN – „DREAMER“;
  8. SKYLERR – „Time is Running Out“;
  9. Ziferblat — „Place I Call Home“;
  10. YAGODY — „Tsunamia“;
  11. NAHABA – „GLASSS“;

Visas dainas galite išgirsti transliuotojo Suspilne Youtube paskyroje, paspaudę čia.

Trumpas dainų pakartojimas:

YouTube player

Turbūt geriausiai „Eurovizijos“ žiūrovams Lietuvoje pažįstamas vardas yra MÉLOVIN, kuris jau atstovavo Ukrainai 2018 m. konkurse Lisabonoje. Ikonišką pasirodymą su vampyro karstu-pianinu ir degančiais laiptais surengęs atlikėjas pateko į finalą, kuriame komisijos balsavime liko paskutinis. Visgi žiūrovams šis numeris patiko, jie atlikėjui skyrė 119 taškų (7 vieta) ir galutinėje lentelėje padėjo pakilti iki 17 vietos.

YouTube player

Kitas Lietuvos žiūrovams žinomas duetas yra alyona alyona & Jerry Heil. Šių merginų duetas 2022 m. vasarą pristatė su Monika Liu įrašytą kūrinį „Dai Boh“, susilaukusio daug dėmesio ir Lietuvoje, ir Ukrainoje, o internete surinkusio milijonus perklausų.

YouTube player

Alyona alyona yra populiari reperė Ukrainoje, įrašiusi dainas ir su „Eurovizijos“ nugalėtojais iš šios šalies – „Kalush Orchestra“ ir Jamala.

Tuo metu Jerry Heil pernai su daina „When God shut the door“ dalyvavo Ukrainos atrankoje ir tapo fanų favorite Europoje. Visgi Kijivo metro stotyje vykusiame atrankos finale mergina užėmė 3 vietą. Jerry taip pat dalyvavo šalies atrankoje 2020 m. su daina „Vegan“.

YouTube player

Atrankos nugalėtoją ir Ukrainos atstovą Malmėje vyksiančiam konkursui rinks televizijos žiūrovai ir profesionalų komisiją, kurią balsavimu išrinks patys ukrainiečiai. Finalas vyks vasario 3 d.

Pernai Ukraina kartu su Jungtine Karalyste buvo konkurso šeimininkė. Grupė „Tvorchi“ Liverpulyje atliko dainą „Heart of steal“, susilaukė didelio žiūrovų palaikymo ir užėmė 6-ą vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus