France Télévisions nuotr.
Dalyviai

Pirmoji 2024-ųjų „Eurovizijos“ daina: Prancūzijai atstovaus Slimane su daina „Mon amour“

To nebuvo jau aštuonerius metus – jau šiandien, lapkričio 8-ąją dieną, sužinojome dainą, kuri atstovaus Prancūzijai 2024-ųjų „Eurovizijoje“. Jau šį rytą paaiškėjo, kad šalies vėliavą į Malmę skraidins atlikėjas Slimane, o prieš keliolika minučių buvo paskelbta ir konkursinė daina „Mon amour“.

YouTube player
YouTube player

Įdomu tai, kad paskutinį kartą, kuomet konkursinę dainą išgirdome taip anksti, buvo 2015-aisiais, kai lapkričio 12 dieną įvyko Šiaurės Makedonijos nacionalinė atranka, kurią laimėjo Daniel Kajmakoski su daina „Autumn Leaves“. Ir tai, laimėjo dainos makedoniška versija „Lisja esenski“, kuri vėliau buvo atnaujinta ir išversta į anglų kalbą. Tiesa, tais metais apskritai išgirdome net dvi dainas jau lapkričio mėnesį – antra savo paraišką paskelbusi buvo Malta. Ir vis dėlto šiais metais pirmąją dainą išgirstame dar vos anksčiau nei tas dvi pirmąsias 2015 metų paraiškas, išgirstas dar 2014 metų lapkritį.

Slimane Nebchi, geriau žinomas kaip tiesiog Slimane, gimė 1989 metais Chelles mieste šiaurinėje Prancūzijoje. Atlikėjas turi alžyrietiško kraujo – jo seneliai yra kilę iš Alžyro ir vėliau persikėlė į Prancūziją. Jis mokėsi Jehan licėjuje savo gimtajame mieste, o vėliau persikėlė į Les Lilas, Paryžiaus priemiestį.

Slimane yra vienas žinomiausių Prancūzijos atlikėjų – nuo ankstyvos jaunystės dalyvavo įvairiuose konkursuose, tokiuose kaip „Nouvelle Star“ ar „X faktorius“, o 2016 metais laimėjo „Prancūzijos balsą“, kurio dėka ir išpopuliarėjo. Būtent tada jis išleido pirmąjį savo albumą, kuris pasiekė pirmą reitingų vietą ne tik Prancūzijoje, bet ir Belgijoje. Dabar jis yra pardavęs virš 2 milijonų albumų kopijų, o jo „YouTube“ kanalas jau turi daugiau nei milijoną prenumeratorių.

Įdomu tai, kad būtent šio atlikėjo daina – „Des milliers de je t’aime“ – buvo pasirinkta atstovauti šaliai OGAE dainos konkurse, kur dalyvauja su konkursu nesusijusios dainos, o jas renka šalies OGAE klubo nariai. Tad galima teigti, kad „Eurovizijos“ gerbėjai, ypač prancūzai, turėtų tikrai būti laimingi tokiu pasirinkimu.

Žinią apie atstovą bei dainą 2024-ųjų „Eurovizijai“ pranešė nacionalinis Prancūzijos transliuotojas France Télévisions radijo programoje „France Inter“.

Kviečiame paklausyti ir Slimane ankstesnių kūrinių:

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus