Marina Satti asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Graikijai „Eurovizijoje“ Malmėje atstovaus Marina Satti su daina „Zari“

Spalio 24-ąją paaiškėjo, kad Graikijai Malmėje atstovaus atlikėja Marina Satti. Nors ji buvo viena pirmųjų paskelbtų 2024-ųjų „Eurovizijos“ dalyvių, savo konkursinę paraišką „Zari“ ji pristatė tik šiandien, kovo 7-ąją.

YouTube player

Marina Satti gimė 1986 metais Atėnuose ir yra tiek dainininkė, tiek dainų autorė, tiek muzikos prodiuserė. Jos muzika geriausiai apibūdinama kaip tradicinių graikiškų, arabiškų, balkaniškų ir anatoliškų garsų bei urbanistinio skambesio mišinys. Šis unikalus, daug ką apimantis miksas neturėtų stebinti – jos motina yra graikė, o tėvas – Sudano arabas. Galbūt tai ir lėmė jos polinkį į arabiškos muzikos elementus.

Marina Satti dar vaikystėje pradėjo groti pianinu, o paauglystėje ėmė mokytis klasikinio vokalo. Po mokyklos ji įstojo į architektūros specialybę Atėnų nacionaliniame technikos universitete, bet studijų nebaigė, pasuko dainavimo keliu. 2008 metais ji įgijo pirmą diplomą šioje srityje – jei tiksliau, laipsnį su pagyrimu lyrinėje monodijoje (tai specifinis solinio dainavimo stilius, kuriam būdinga viena vokalinė linija ir minimalus instrumentinis pritarimas). Po metų, ji gavo diplomą klasikinės muzikos bei džiazinio dainavimo srityje Nakas konservatorijoje, o dar po metų išvažiavo į Berklio muzikos koledžą, vėlgi gilinti žinias džiazo srityje.

Karjerą Marina Satti pradėjo nuo pasirodymų džiazo srityje bei tradicinėje muzikoje. Ji yra grojusi Europos džiazo orkestre, dainavusi nonene John F. Kennedy centre, įkūrusi a capella vokalinį ansamblį. Visgi didesnio žinomumo kaip dainininkė sulaukė tuomet, kai 2016 metais išleido pirmąjį singlą „Koupes“, kuris surinko daugiau nei 24 mln. peržiūrų „YouTube“ platformoje. Po metų išleistas singlas „Mantissa“ tapo populiarus ne tik jos gimtojoje Graikijoje, bet ir Bulgarijoje, bei pateko į oficialų visos Europos Sąjungos top 100 reitingą. Jos debiutinis albumas „YENNA“ buvo išleistas pernai, po kurio sekė daugiau nei 4 mėnesių trukmės turas po Europą.

YouTube player

Graikijos nacionalinis transliuotojas ERT pasiūlė šiai atlikėjai dalyvauti „Eurovizijoje“ ir ji mielai sutiko sakydama, kad šie metai itin simboliški Graikijai. Mat ši valstybė konkurse debiutavo lygiai prieš 50 metų, 1974-aisiais.

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus