France Télévisions nuotr.
Vaikų Eurovizija

Paskelbtos visos 2023-iųjų „Vaikų Eurovizijos“ dainos

Airijai paskelbus savo paraišką, paaiškėjo visos 16 šių metų konkurso dainų, skambėsiančių 21-ajame „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurse, kuris įvyks lapkričio 26 dieną „Palais Nikaïa“ arenoje Nicoje.

 „Vaikų Eurovizijoje“, kuri vos po metų pertaukos ir vėl vyks Prancūzijoje, debiutuos Estija, konkurse metus pailsėjusi vėl dalyvaus Vokietija, tačiau iš konkurso pasitraukė Serbija bei Kazachstanas, šiame konkurse debiutavęs 2018-aisiais, o 2019 ir 2020 metais užėmęs antrąją vietą.

Šioje „Vaikų Eurovizijoje“ netrūks skirtingų atlikėjų bei dainų žanrų. Išgirsime baladžių, šokių muzikos, taip pat pop muzikos kūrinių. Konkurse bus galima išgirsti ne tik vaikiškų dainų (pvz. Ukraina, Prancūzija, Ispanija), bet ir  rimtesnių kūrinių, galinčių puikiai skambėti ir suaugusiųjų „Eurovizijoje“ (pvz. Malta, Jungtinė Karalystė, Šiaurės Makedonija).

Kaip ir ankstesniais metais, konkurse daugiausiai dalyvaus mergaičių solisčių, pamatysime ir grupių bei duetų. Ir, nors praėjusių metų „Vaikų Euroviziją” pirmą kartą nuo 2014-ųjų metų laimėjo berniukas solistas Lissandro, šiemet pirmą kartą per konkurso istoriją neišgirsime nei vieno solisto berniuko.

Šių metų fanų favoritais yra laikomi Šiaurės Makedonija, praeitų metų čempionė Prancūzija, Nyderlandai, Armėnija. Būtent šios šalys pirmauja programėlėje „My Eurovision Scoreboard“. Tiesa, čia remiamasi tik fanų nuomone, nes oficialių šio konkurso lažybų nėra dėl etinių priežasčių.

Šių metų konkurso šūkis – „Heroes“ (liet. Herojai). Organizatorių teigimu, toks šūkis buvo pasirinktas dėl to, kad įkvėptų vaikus ir suteiktų jiems galios, nes vaikai yra būsimo pasaulio kūrėjai ir būtent jie bus ateities herojais. Konkurso logotipe vaizduojamas šių metų šūkis apgaubtas įvairių spalvų, gatvės meną simbolizuojančia abstrakcija. Konkurso vedėjais taps jau 2021-ųjų metų konkursą Paryžiuje vedęs Olivier Minne bei garsi Prancūzijos žurnalistė, modelis Laury Thilleman.

Kviečiame išklausyti šių metų dainas:

Albanija: Viola Gjyzeli – „Bota Ime“

YouTube player

Armėnija: Yan Girls – „Do It My Way“

YouTube player

Estija: ARHANNA – „Hoiame Kokku“

YouTube player

Prancūzija: Zoé Clauzure – „Cœur“

YouTube player

Sakartvelas: Anastasia & Ranina – „Over The Sky“

YouTube player

Vokietija: FIA – „Ohne Worte“

YouTube player

Airija: Jessica McKean – „Aisling“

YouTube player

Italija: Melissa & Ranya – „Un Mondo Giusto“

YouTube player

Malta: Yulan – „Stronger“

YouTube player

Nyderlandai: Sep & Jasmijn – „Holding On To You“

YouTube player

Šiaurės Makedonija: Tamara Grujeska – „Kazi Mi, Kazi Mi Koj“

YouTube player

Lenkija: Maja Krzyżewska – „I Just Need A Friend“

YouTube player

Portugalija: Júlia Machado – „Where I Belong“

YouTube player

Ispanija: Sandra Valero – „Loviu“

YouTube player

Ukraina: Anastasia Dymyd – „Kvitka“

YouTube player

Jungtinė Karalystė: STAND UNIQU3 – „Back To Life“

YouTube player

Primename, kad Lietuva „Vaikų Eurovizijoje“ nedalyvauja nuo 2012-ųjų metų dėl finansinių priežasčių, taip pat nacionalinis transliuotojas LRT teigia, kad konkurse liko labai mažai vaikystės. Geriausią Lietuvos rezultatą „Vaikų Eurovizijoje“ 2008-aisiais pasiekė Eglė Jurgaitytė, su daina „Laiminga Diena“ užėmusi 3-iąją vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus