SVT nuotr.
Fanai

OGAE „Antrojo šanso“ konkursą vėl laimėjo Švedija

Spalio 7 dieną įvyko kasmet tarptautinio OGAE fanų klubo organizuojamas „Antrojo šanso“ konkursas. Šiais metais nugalėtojais tapo Švedijai atstovavę dvyniai Marcus ir Martinus su daina „Air“, surinkę 322 balsus. Jie buvo ir Lietuvos klubo narių favoritai.

YouTube player

OGAE „Antrojo šanso“ konkurse, kuriame kiekvienai dalyvaujančiai valstybei atstovauja daina, sulaukusi daugiausiai simpatijų iš nacionalinės atrankos nelaimėjusių paraiškų, šiais metais susirungė 22 valstybės, bei savo atstovus tradiciškai turėjo ir „likęs pasaulis“ (angl. rest of the world). OGAE fanų klubui priklausantys žmonės rugpjūčio mėnesį galėjo balsuoti už savo mėgstamiausias dainas, o šiandien atėjo tiesos akimirka. Renginyje galėjome išgirsti visų dalyvaujančių dainų ištraukas, išvysti pernykščius nugalėtojus švedų duetą MEDINA, renginio vietoje surengtą karaoke ir kitas linksmybes, tačiau vakaro kulminacija visgi buvo balsavimas. Visą transliaciją stebėti galima čia:

YouTube player

Pirmąją vietą užėmė Švedijos atstovai Marcus ir Martinus su daina „Air“, kurie šiųmetinėje nacionalinėje atrankoje „Melodifestivalen“ liko antri ir nusileido tik Loreen su daina „Tattoo“, galiausiai laimėjusiai visą „Euroviziją“. Antroje vietoje liko Norvegijos atstovė Ulrikke su daina „Honestly“, kuri savo šalies nacionalinėje atrankoje taip pat liko antra. Garbingą trečią vietą užėmė Suomijos grupė „Kuumaa“ su daina „Ylivoimainen“.

YouTube player

Švedija šį konkursą laimėjo antrus metus iš eilės, ir iš viso tai jau 19-oji šios šalies pergalė jame. Tai pirmas kartas nuo 1992 metų, kai ir „Euroviziją“, ir „Antrojo šanso“ konkursą laimi ta pati šalis – negana to, 1991-aisiais tai irgi padarė Švedija.

Lietuvai šiais metais atstovavo atlikėja Rūta Mur su daina „So Low“, surinko 13 balsų ir atsidūrė 18-oje vietoje.

Rezultatų lentelė:

OGAE Sweden nuotr.

Lietuvos OGAE klubo balsai atrodė taip:

12 – Švedija

10 – Ukraina

8 – Danija

7 – Suomija

6 – Estija

5 – Norvegija

4 – Italija

3 – Vokietija

2 – Serbija

1 – Airija

Šiais metais Lietuvoje buvo sulaukta balsų iš 16 žmonių.

YouTube player

Ar sekėte šį konkursą? Kas buvo Jūsų favoritai? Kaip manote, ar kai kurios iš šių dainų būtų pasirodžiusios geriau didžiojoje „Eurovizijoje“ nei tos, kurios laimėjo savo atrankas? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus