EBU nuotr.
OrganizavimasVaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizijoje 2023“ dalyvaus 16 šalių, debiutuoja Estija

Besibaigianti vasara reiškia ne tik artėjantį rudenį – tai yra tarsi nauja pradžia „Eurovizijos“ pasaulyje. Kiekviena daina, išleista rugsėjo 1-ąją ar vėliau, gali pretenduoti į kitų metų „Euroviziją“. Taip pat reikia nepamiršti ir vaikiškosios šio konkurso versijos – čia jau prasideda rimti reikalai.

Vakar, rugpjūčio 29 dieną, buvo paskelbta, kad šių metų „Vaikų Eurovizijoje“, kuri įvyks lapkričio 26 dieną Nicoje, Prancūzijoje,dalyvaus 16 valstybių. Skaičius išlieka toks pats, kaip ir pernai. Visgi pokyčių yra – iš konkurso traukiasi Kazachstanas ir Serbija. Kazachstanas, debiutavęs 2018-aisiais ir pasiekęs itin gerų rezultatų (pvz., 2 vieta 2019 ir 2020 metais), bet užėmęs paskutinę vietą pernai, nenurodė nedalyvavimo priežasčių, bet transliuotojas teigė besitikintis, kad sugrįžti pavyks 2024-aisiais. Serbija pasitraukė dėl finansinių priežasčių, mažo susidomėjimo ir prastų rezultatų pastaraisiais metais.

Tačiau yra ir pozityvių žinių – po metų pertraukos į „Vaikų Euroviziją“ grįžta Vokietija ir tikisi pasiekti geresnį rezultatą nei 2020-ųjų paskutinė vieta ir 17-ta vieta po metų. Visgi daugeliui fanų didžiausiu siurprizu neabejotinai tapo Estijos debiutas. Tai bus pirmas kartas nuo 2012-ųjų, kai konkurse dalyvaus Baltijos šalis, kadangi Estija anksčiau niekada nedalyvavo, o Lietuva ir Latvija paskutinį kartą dalyvavo 2011-aisiais.

Taip pat vakar buvo pristatytas ir 21-ojo „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurso logotipas. Ši abstrakcija, anot organizatorių, siejasi su šūkiu („Heroes“, arba liet. „Herojai“ – šis šūkis buvo pristatytas prieš kelis mėnesius), simbolizuoja gatvės meną ir yra ryškių spalvų , o tai suvienija skirtingas kartas ir atrodo moderniai. Šie dažų purslai transliacijos metu nusidažys ir kiekvienos dalyvaujančios šalies vėliavos spalvomis prieš kiekvieną pasirodymą.

YouTube player

Pernai „Vaikų Euroviziją“ laimėjo Prancūzijos atstovas Lissandro su kūriniu „Oh, Maman!“

YouTube player

Primename, kad Lietuva šiame konkurse jau 12 metų nedalyvauja dėl finansinių priežasčių ir dėl to, kad teigiama, jog šiais laikais konkursas „neturi nieko bendro su vaikyste“, vaikai vis labiau stengiasi imituoti suaugusiuosius. Geriausią rezultatą mūsų šalis iškovojo 2008-aisiais, kai mums atstovavo Eglė Jurgaitytė su daina „Laiminga diena“.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus