Justin Brown nuotr.
Organizavimas

„Eurovizija 2024“ vyks Malmėje

Liepos 7-ąją Europos transliuotojų sąjunga paskelbė, kad 68-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Malmėje, „Malmö“ arenoje kitų metų gegužės 7, 9 ir 11 dienomis.

YouTube player

Po septintosios Švedijos pergalės ir jau antrosios atlikėjos Loreen pergalės, teisė rengti kitų metų „Euroviziją“ atiteko Švedijai ir, išnagrinėjus miestų paraiškas, nuspręsta, kad konkursą verčiausia priimti yra Malmė – buvo vertinami tokie kriterijai, kaip arenos tinkamumas, pakankamas kiekis apgyvendinimo įstaigų delegacijoms, fanams, žurnalistams ir personalui, infrastruktūra.

Konkurso gerbėjai jau spėjo pastebėti įdomų sutapimą, kad abu kartus, kai Loreen laimi „Euroviziją“, kitais metais konkursas keliauja būtent į Malmę – negana to, abu kartus dar ir į tą pačią areną. Apie tai šiek tiek užsiminė ir vyriausiasis „Eurovizijos“ vykdomasis vadovas Martin Österdahl, kuris teigė, kad Malmė turi ypatingą vietą konkurso istorijoje, kadangi sėkmingai jį suorganizavo 1992 ir 2013 metais. Taip pat jis teigė, kad Malmės nusiteikimas atkreipti dėmesį į įvairovę, įtraukumą ir inovatyvumą, taip pat ir tvarumą puikiai dera su pačios „Eurovizijos“ vertybėmis. Taip pat buvo pabrėžta, kad miesto infrastruktūra itin gera ir jis nėra toks didelis, kad būtų sunku susiorientuoti.

Įdomu tai, kad pirmą kartą „Eurovizijos“ istorijoje taip ilgai konkursas nevyko šalies sostinėje – bus jau penkti metai iš eilės, kai didžiausią muzikos šventę pasitinka kitas šalies miestas.

Tai bus jau septintas kartas, kai Švedija rengs „Euroviziją“ ir trečias, kai ją rengs Malmė. Kitus tris kartus konkursas vyko sostinėje Stokholme (1975, 2000 ir 2016 m.) ir vieną kartą Getenburge (1985 m.)

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus