EBU nuotr.
DalyviaiEurožvaigždės

Įdomioji „Spotify“ statistika – net Švedijoje karaliauja Käärijä

Kaip jau tampa įprasta, dešimtys dainų po „Eurovizijos“ užkariauja skirtingų šalių topų viršūnes. Tačiau čia netrūksta ir kuriozų: konkursą laimėjusioje Švedijoje klausomiausia daina nėra „Tattoo“, tuo metu Suomijoje pirmauja dainos, kurių plagijavimu yra kaltinama Loreen.

Visos 10 klausomiausių dainų Lietuvoje – iš šių metų „Eurovizijos“

Gegužės 16-osios duomenimis Lietuvai skirtame „Spotify“ klausomiausių dainų penkiasdešimtuke atsidūrė net 24-os šių metų konkurso dainos. Pirmoje vietoje – „Cha Cha Cha“ iš Suomijos, antra – švedų „Tattoo“, o trečioje vietoje įsitaisė slovėnų „Carpe Diem“. Ilgą laiką šiame tope pirmavusi Blankos „Solo“ dabar yra ketvirta, o penketuką užbaigia Izraelio „Unicorn“.

YouTube player

Taip pat į dešimtuką patenka Prancūzijos, Norvegijos, Italijos, Ukrainos ir Austrijos paraiškos. Net dvi sąrašo vietas užima Monika Linkytė – pirminė „Stay“ versija yra 22-oje vietoje, o atnaujinta Čiūto-Tūto versija yra 15-a.

Šiame sąraše atsidūrė ir 2012 m. konkursą laimėjusi „Euphoria“, 2021 m. nugalėtoja „Zitti e Buoni“ bei Lenkijos atrankoje antroje vietoje likusio Jann daina „Gladiator“.

Paradoksas Švedijoje

Nepaisant to, kad švedams pergalę atnešė jų žvaigždė Loreen su daina „Tattoo“, švedų tope daina užima trečią vietą, o pirmoje vietoje yra žiūrovų favorite tapusi „Cha Cha Cha“. Taip pat į Švedijos penkiasdešimtuką pateko Norvegijos, Izraelio, Italijos ir Belgijos dainos.

Tačiau „Tattoo“ pasiekė pirmą vietą net devyniose šalyse: Austrijoje, Belgijoje, Airijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Norvegijoje, Lenkijoje, Šveicarijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Dar penkiolikoje šalių ji pasiekė klausomiausių dešimtuką.

YouTube player

Antroje vietoje likusi „Cha Cha Cha“ pasiekė 6-ias pirmas vietas ir taip pat 15-oje šalių užkopė į dešimtuką. Trečia likusi „Unicorn“ iš viso pasiekė devynių šalių dešimtuką, kiek geriau sekasi norvegų „Queen of Kings“, kuri penkiolikoje šalių pasiekė dešimtuką.

Suomių skausmas

Po pralaimėjimo „Eurovizijoje“ Suomijos širdis buvo sudaužyta ir ši šalis turi tikrai labai įdomų mechanizmą, kaip bando jaustis geriau – jie tiesiog klausosi dainų, kurios yra panašios į Loreen „Tattoo“.

Nors klausomiausių dainų tope pirmauja „Cha Cha Cha“, o „Tattoo“ yra trečia, „karščiausios“ (viral) dainos suomių „Spotify“ šiomis dienomis yra Mikos Newton „В плену“ bei Pont Aeri „Flying Free“. Tai yra du kūriniai, dėl kurių „plagijavimo“ buvo kaltinama Loreen.

Beje, Mika Newton, kuri atstovavo Ukrainai 2011-ųjų „Eurovizijoje“, iškart po konkurso finalo išleido atnaujintą savo 2005-aisiais išleistos dainos versiją ir pavadino ją „Same Tattoo“. Tattoo užrašas atsirado ir prie originalios dainos versijos.

YouTube player
YouTube player

Teisybės dėlei reikėtų paminėti, kad panašių kaltinimų susilaukė sezono metu ir suomių atstovas Käärijä – esą „Cha Cha Cha“ skamba taip pat, kaip grupės „Electric Callboy“ dainą „We got the moves“ ar „Rammstein“ – „Tattoo“.

YouTube player
YouTube player

 

Pasauliniame tope vietą rado trys šių metų konkurso dainos. Nugalėjusi „Tattoo“ yra 7-a, „Cha Cha Cha“ – 9-a, o 29-ą vietą užima „Queen of Kings“.

Kurios šių metų dainos jūs klausotės dažniausiai? Bei kaip vertinate konkurso favoritų kaltinimus plagijavimu? Pasidalinkite savo komentarais atnaujintoje Eurodienos komentarų sekcijoje!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vardas
Vardas
prieš 11 mėnesių

Klausiau tik Svedijos ir Suomijos

kandžius
kandžius
prieš 11 mėnesių

Queen of Kings <3