Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
DalyviaiPrognozės

Lažybininkų prognozės: kokie Lietuvos šansai šiais metais?

Liko tik pora savaičių iki „Eurovizijos“, vyksiančios muzikos lopšyje – Liverpulyje. Ne paslaptis, kad lažybininkų tarpe tai vienas laukiamiausių renginių, per kurį galima spėlioti apie kiekvienos šalies sėkmę. Pažiūrėkime, ką gi lažybininkai galvoja apie Lietuvos pasirodymą šiemet.

Kol kas, finalas Lietuvai prognozuojamas beveik garantuotai. Lažybininkų nuomone, „Stay“ turi net 82% šansą patekti į finalą ir yra penktoje vietoje antro pusfinalio lentelėje (Eurovisionworld.com duomenys). Palyginus su pernai, „Sentimentai“ turėjo tik 44% užtikrintumą dalyvauti finale ir buvo už finalinio dešimtuko ribų (11 vietoje). Nepaisant to, Lietuvai pavyko pereiti pusfinalio slenkstį, todėl tai įrodo, kad  lažybininkai ne visada yra teisūs.

Kaip bebūtų, Lietuva šiais metais turi itin aukštą procentą patekimui į finalą, dažnai jo pokyčiams įtakos daro įrašai iš repeticijų, kuomet atlikėjai pasirodo geriau negu tikėtąsi, arba atvirkščiai – blogiau negu prieš tai matytuose pasirodymuose. Dėl to, atitinkamai keičiasi ir patekimo į finalą koeficientas.

Stebėjome Moniką per visą jos šių metų eurovizinę kelione ir galime teigti, kad ji nė karto nenuvylė savo pasirodymais pre-parčiuose ir tikime, kad repeticijose ji taip pat pasirodys puikiai. Kas žino, galbūt Lietuva po repeticijų lažybininkų lentelėje pakils dar aukščiau?

Eurovisionworld.com duomenys

Bendroje lažybų lentelėje vaizdas kiek liūdnesnis. Eurovisionworld.com duomenimis, Lietuva stovi 29-oje vietoje iš 37 ir panašu, kad Lietuvai pergalė nėra prognozuojama. Pernai tokiu pačiu laiku „Sentimentai“ buvo nusileidę iki 34-os vietos iš 40, bet tai nesutrukdė finale pelnyti 14-liktos vietos. Vis dėlto, iki didžiojo šou liko dar šiek tiek laiko ir didelė tikimybė, kad lentelė gali apsiversti kai ekspertai išvys repeticijų bei pusfinalių pasirodymus.

Džiugu matyti, kad Lietuvai prognozuojamas finalas ir belieka stebėti ar tos prognozės išsipildys. Gal šiais metais „Stay“ nustebins net ir visko mačiusius ekspertus bei užims žymiai aukštesnę vietą nei prognozuota?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus