Katrin Oleynik nuotr.
Organizavimas

„Eurovizijos 2023“ finale pasirodys būrys konkurso žvaigždžių ir legendų

Paaiškėjo dar daugiau detalių apie jau gegužę vykstančią 2023-ųjų „Euroviziją“. Kiek anksčiau paaiškėjo, kokie svečiai pasirodys konkurso pusfinaliuose, o šiandien tapo aišku, kam teko garbė pasirodyti konkurso finalo metu. Išvysime tiek praėjusių metų nugalėtojus „Kalush Orchestra“, tiek kitus atlikėjus iš Ukrainos, Jungtinės Karalystės ir ne tik. 

Kaip jau yra gana įprasta, renginį patikėta atidaryti praėjusių metų konkurso laimėtojams – šiuo atveju, tai yra ukrainiečiai „Kalush Orchestra“. Jie atliks keletos dainų popuri „Voices of a New Generation“, tarp jų bus ir jų pergalinga daina „Stefania“. Grupės nariai teigė, kad pasirodymo Liverpulyje laukė jau nuo tada, kai paaiškėjo, kad jie laimėjo 2022-ųjų „Euroviziją“. Jie taip pat sakė, kad liūdna, jog negali žmonių pasitikti Ukrainoje, bet džiaugiasi, kad Jungtinė Karalystė konkursą organizuoja jų šalies vardu. Pasirodymas bus skirtas visiems ukrainiečiams, juo bus siekiama priminti, kad Ukrainos pergalės diena jau netoli bei parodyti visam pasauliui, už ką Ukraina kovoja.

YouTube player

Iškart po nugalėtojų pasirodymo, tradiciškai bus surengtas vėliavų paradas, kai visi šių metų dalyviai neš savo šalies vėliavas. Jo metu pasirodys Ukrainos „eurovizinės“ žvaigždės Jamala, „Go_A“, Tina Karol bei Verka Serduchka, girdėsime Jungtinės Karalystės „Eurovizijos“ klasikas.

Renginio programoje taip pat nusimato Sam Ryder pasirodymas – tuo metu, kai vyks balsavimas, pernai 2-ąją vietą su daina „Space Man“ užėmęs atlikėjas ruošia siurprizą žiūrovams.

YouTube player

Galiausiai nusimato tikras vakarėlis ir tikriems „Eurovizijos“ gerbėjams, ir muzikos melomanams, „The Liverpool Songbook“. Išvysime daug konkurso legendų – du kartus Italijai atstovavusį Mahmood, Izraelio nugalėtoją Nettą, Islandijos žvaigždę Daði Freyr, Nyderlandų nugalėtoją Duncan Laurence, pernai sužibėjusią švedę Cornelia Jakobs ir 1993-ųjų Jungtinės Karalystės atstovę Sonia, žengsiančią į sceną praėjus trisdešimt metų nuo savo dalyvavimo konkurse. Šios žvaigždės atliks Liverpulio muzikos klasikinius hitus.

YouTube player

„Eurovizijos“ pusfinaliuose, kaip skelbiama, pasirodys britų muzikos žvaigždė Rita Ora, Ukrainos 2010-ųjų atstovė Alyosha, britų atlikėja Rebecca Fergusson, šiųmetinio renginio vedėja, grupės „The Hardkiss“ narė Julia Sanina, 2014-aisiais Ukrainai atstovavusi Mariya Yaremchuk, reperis OTOY ir 2022-ųjų Ukrainos atstovė „Vaikų Eurovizijoje“ Zlata Dziunka.

Gali būti, kad tai dar ne visi atlikėjai, pasirodysiantys šių metų programoje. Tad sekite naujienas – galbūt jų bus dar daugiau.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus