Jason Kempin nuotr.
Organizavimas

„Eurovizijos“ pusfinaliuose pasirodys Rita Ora, Alyosha, Mariya Yaremchuk

Ukrainos nacionalinis transliuotojas UA:PBC paskelbė sąrašą dalyvių, kurie kaip svečiai pasirodys gegužės 9-11 dienomis vyksiančiuose 2023 m. „Eurovizijos“ pusfinaliuose. Sąrašas gausus žymių ne tik Ukrainos, bet ir Jungtinės Karalystės scenos žvaigždių.

Dar vasarą skelbta, kad konkurse netrūks ukrainietiškų akcentų, šiandien tai pavirto realybe. Skirtingais vakarais scenoje išvysime Ukrainai „Eurovizijoje“ atstovavusias atlikėjas Alyoshą (2010), Mariyą Yaremchuk (2014), Zlatą Dzyunką („Vaikų Eurovizija 2022“). Savo pasirodymą surengs ir renginio vedėja Julia Sanina. Pusfinalių šou netruks ir britiškų akcentų, mat į sceną žengs Rita Ora ir Rebecca Ferguson.

Pirmojo pusfinalio atidarymas patikėtas „The Hardkiss“ vokalistei, šių metų konkurso vedėjai Juliai Saninai. Ši grupė yra viena populiariausių Ukrainoje, o 2016 m. vykusioje šalies atrankoje užėmė 2-ą vietą ir nusileido tik galiausiai „Euroviziją“ laimėjusiai Džamalai. Pasirodymas simbolizuos dviejų šalių „susivienijimą per muziką“ (konkurso šūkis), bus siekiama pabrėžti 67-osios „Eurovizijos“ dainų konkurso rengimą Liverpulyje praėjusių metų konkurso nugalėtojos Ukrainos vardu.

YouTube player

Per pertrauką pirmajame pusfinalyje pasirodys pasaulinio garso dainininkė Rita Ora. Kaip rašo UA:PBC, ji yra rekordininkė tarp Didžiosios Britanijos žvaigždžių pagal singlų, patekusių į oficialių muzikos topų dešimtuką, skaičių. Rita Ora atliks garsiausių savo hitų popuri ir prieš 160-mt milijonų siekiančią konkurso auditoriją pristatys naują dainą.

Ukrainos atstovė 2010-ųjų „Eurovizijoje“ Alyosha su Liverpulio dainininke Rebecca Ferguson atliks legendinį grupės „Duran Duran“ kūrinį „Ordinary World“. Dainininkės pasakos apie Ukrainos žmonių iš viso pasaulio viltį, drąsą ir palaikymą.

„Man „Eurovizijos“ dainų konkursas yra platforma parodyti muziką, kuri alsuoja įvairiomis sociokultūrinėmis nuotaikomis. Kažkas dainuoja apie meilę, kažkas apie taiką, kažkas apie toleranciją. Konkursas neša gėrį. O muzika yra kalba, kuri sujungia skirtingas pasaulio tautas kalbėti apie svarbius dalykus“, – dalijosi Alyosha. Ji 2010-ųjų metų „Eurovizijoje“ su daina „Sweet People“ užėmė 10-ą vietą.

YouTube player

Antrasis pusfinalis prasidės trijų ukrainiečių muzikantų pasirodymu. Į sceną žengs 2014 m. su daina „Tick-Tock“šaliai atstovavusi ir 6-ą vietą užėmusi Mariya Yaremchuk. Jos pasirodymas pavadinimu „Muzika vienija kartas“ pasakos apie skirtingų ukrainiečių kartų ryšį ir ikonišką šalies muzikinį paveldą. Yaremchuk savo pasirodyme atliks garsiausius Ukrainos muzikos kūrinius, kurie bus atnaujinti moderniomis aranžuotėmis.

„2014-ieji, kai atstovavau Ukrainai „Eurovizijoje“, buvo metai, kai prasidėjo karas su Rusija. Šiandien šis karas palietė kiekvieną Ukrainos šeimą, o dabar jis liečia visą pasaulį. Ukraina dabar gina šventus dalykus: teisę egzistuoti, teisę rinktis tapatybę, kalbą, kultūrą. Ukrainiečiui dabar pasirodyti „Eurovizijos“ scenoje reiškia parodyti kultūrą, kurią priešas nori sunaikinti. Tačiau Ukrainos kultūra buvo prieš mus ir bus po to. Tai siekia šimtmečius. Šiandien ypač skaudu ir garbinga nešti Ukrainos kultūrą į pasaulį ir būti jos atstove“, – mintimis dalijosi Maria Yaremchuk.

YouTube player

Pasirodymo pabaigoje prie jos prisijungs praėjusių metų pabaigoje „Vaikų Eurovizijoje“ Ukrainai atstovavusi Zlatą Dzyunką ir reperis OTOY.

Po visų dalyvių pasirodymų bus parodytas numeris „Būk tuo, kuo nori būti“. Jame bus akcentuojama, kad „Eurovizija“ yra vieta atvira visiems, nesvarbu, kas esi. Trys drag atlikėjai kartu su šokėjų trupe pristatys ekstravagantiškų pasirodymą. Atlikėjai atstovaus įvairiausiems žiūrovams, kurie, nepaisant amžiaus, tautybės ar kilmės, kasmet laukia „Eurovizijos“.

Šiemet „Eurovizija“ vyks gegužės 9-13 dienomis Liverpulio „M&S Bank“ arenoje. Lietuvos atstovė Monika Linkytė pasirodys 15-u numeriu antrajame pusfinalyje, kuris vyks ketvirtadienį, gegužės 11 d.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus