Eurodiena.lt nuotr.
DalyviaiEurodiena.lt

Lietuvoje apsilankęs Käärijä įvertino lietuvišką maistą: ragavo šaltibarščių ir šakočio

Suomijos atstovas Käärijä šią savaitę lankėsi Lietuvoje ir susitiko su žiniasklaidos atstovais. Kalbėdamas su portalo Eurodiena.lt redaktoriumi Justu Buivydu vienas išankstinių šių metų „Eurovizijos“ favoritų papasakojo savo dainos atsiradimo istoriją, atskleidė labiausiai įsiminusius eurovizinius pasirodymus bei įvertino lietuviškos virtuvės įžymybes: šaltibarščius ir vieną savo kostiumų primenantį šakotį.

Interviu atlikėjas taip pat pasidalino įspūdžiais iš pasiruošimo konkursui užkulisių ir kodėl savo ikoniškam sceniniam įvaizdžiui pasirinko ryškiai žalią spalvą. Pokalbyje Suomijos atstovas papasakojo ir apie savo laisvalaikio hobius bei vieną mėgstamiausių grupių, į kurios koncertą vyks šią vasarą.

Savo „Instagram“ paskyroje jis neseniai pasidalino įvaizdžiu, kuris Lietuvos gerbėjams iš karto priminė šakotį, tad „Eurodiena.lt“ pasiūlė svečiui paragauti ir įvertinti vieną žymiausių lietuviškų kepinių. Suomis taip pat įvertino ir kitą mūsų virtuvės pažibą – šaltibarščius.

Jo reakciją ir visą pokalbį pamatykite mūsų „YouTube“ kanale:

YouTube player

Lažybininkų vertinimu, Suomija šiuo metu yra antra realiausia pretendentė nugalėti 2023 m. konkursą, nusileidžianti tik po 2012 m. triumfo į konkurso sceną sugrįžtančiai Švedijos atstovei Loreen. Suomių atrankoje „Uuden Musiikin Kilpailu“ Käärijä triuškinamai nugalėjo surinkęs 120 tūkst. žiūrovų balsų.

Didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Liverpulyje Suomijos pasirodymą išvysime pirmajame pusfinalyje gegužės 9 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Elze
Elze
prieš 8 mėnesių

Aš jo dainą įsiminiau 💚💚💚

Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt