Kyjivo gatvė atviruke (BBC nuotr.)
Organizavimas

Atskleista daugiau detalių apie šių metų atvirukus: išvysime 111 vietovių

Jungtinės Karalystės transliuotojas BBC kartu su įgyvendinimo partneriais pristatė daugiau detalių apie šių metų „Eurovizijai“ ruošiamus atlikėjų atvirukus. 37 vaizdo įrašai nukels žiūrovus į žinomas vietas Jungtinėje Karalystėje, Ukrainoje ir dalyvaujančių atlikėjų šalyse – iš viso išvysime vaizdus iš 111 vietovių.

Atvirukais vadinami trumpi vaizdo įrašai prieš kiekvieno dalyvio pasirodymą „Eurovizijoje“ pirmą kartą pristatyti 1970 m. konkurse Amsterdame. Nors kūrybinė koncepcija kasmet keičiasi, pastarąjį dešimtmetį šiuose klipuose įpratome matyti dalyvaujančius atlikėjus ir vaizdus iš jų gimtųjų šalių arba įspūdžius iš viešnagės šalyje šeimininkėje.

Jau anksčiau skelbta, kad šių metų atvirukuose pasitelkiant inovatyvias technologijas bus apjungtos Jungtinė Karalystė, Ukraina ir šalys dalyvės. Kaip atskleista šiandien, tai bus daroma naudojant dronus ir 360 laipsnių kampu filmuojančias kameras.

Atsispirdami nuo šių metų „Eurovizijos“ šūkio „Suvienyti muzikos“ (angl. United By Music), organizatoriai siekia atskleisti ir daugiau mus jungiančių dalykų. Kiekviename atviruke pavaizduotas vietoves trijose šalyse vienys ta pati tema, pavyzdžiui, pilys, gatvės menas, uostai, spalvoti pastatai, paplūdimiai, upės ar ežerai.

Pirmas žvilgsnis į 2023 m. atvirukuose pavaizduotas vietoves (BBC nuotr.)

Atvirukuose skambės ukrainiečių kompozitoriaus Dmytro Šurovo muzika.

Vaizdo klipų gamyba užsiima britai „Windfall Films“ ir ukrainiečių bendrovė „23/32 Films“. Šalyse dalyvėse pagal galimybes taip pat pasitelktos vietinės filmavimo komandos.

Kol kas nėra žinoma, kokius vaizdus išvysime Lietuvos atviruke ir ar jo filmavimai jau baigti. Savo soc. tinkluose BBC jau dalinosi vaizdo įrašais iš keleto šalių (pavyzdžiui, Latvijos) filmavimo užkulisių, tačiau Lietuvos tarp jų dar nėra.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt