Eurovision Spain nuotr.
Fanai

„Eurovizijos” vakarėlių maratonas: kokią programą šiemet paruošė net 5 miestai?

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki pirmųjų  „Eurovizijos” pusfinalių transliacijos iš Liverpulio, šių metų atlikėjai atkakliai ruošiasi ir pristatinėja savo dainas įvairiuose „Eurovizijos” fanų surengtuose vakarėliuose. Tarp jų šiemet yra numatomi dar 5 renginiai skirtinguose Europos žemyno taškuose – Varšuvoje, Tel Avive, Madride, Amsterdame bei Londone.

Po praeitą savaitgalį praūžusio Eurovizijos” vakarėlio Barselonoje, kuriame gyvai pasirodymus stebėjo ir aptarė mūsų kolega Tomas, skubame pristatyti kitus likusius fanų susibūrimus, iš kurių vienas jau čia pat, už kelių dienų vyksiantis kaimyninėje Varšuvoje.

„Eurovizijos“ vakarėlių sezonas atidarytas: šeštadienį „Čiūto Tūto“ skambės Barselonoje

Balandžio pirmąją, Lenkijos sostinėje, Varšuvoje nuskambės tuzinas Eurovizijos” numylėtinių bei šių metų atstovų, tarp kurių išvysime Anne-Marie David – 1973 metais laimėjusią Liuksemburgo atstovę, „Vaikų Eurovizijos” 2019 metų laimėtoją Viki Gabor, bei ankstesnių metų atlikėjus, tokius kaip Senhit, Eye Cue, Krystian Ochman, Melovin, „Sunstroke Project“, Slavko bei beveik į visus vakarėlius spėjančią sudalyvauti, Portugalijos atstovę 2014 metais, Suzy. 

Be šių ryškių atlikėjų, žinoma, išvysime ir keletą šių metų atstovų – vakarėlį užkurs Slovėnijos, Airijos, San Marino, Maltos ir Kroatijos atstovai, visi Baltijos šalių atlikėjai – Monika Linkytė, Alika iš Estijos bei Latvijos vaikinų grupė „Sudden Lights“. Prie jų prisijungs Jungtinės Karalystės, Danijos, Moldovos, Islandijos, Čekijos bei su šeimos grupe atvykstanti Albanijos atstovė. Patį renginį ves ir kvies pasinerti į lenkiškąThe Ride” Bulgarijai 2011 ir 2016 metais atstovavusi Poli Genova. 

Nespėjus atsipūsti po vieno vakarėlio, Israel Calling” kvies ir į sekantį, vyksiantį balandžio 3-ąją, Tel Avive. Tel Avivo uoste dar kartą suskambės Slovėnijos, Ispanijos, Airijos, Maltos, Sakartvelo, Danijos, Albanijos, Čekijos, Estijos, Moldovos, San Marino, Latvijos bei neseniai patvirtintos Lenkijos dainininkai. Tarp garbingų svečių bus galima išgirsti ir Katriną, 1997 metais nuskynusią Jungtinei Karalystei pergalę, o patį renginį ves Dafna Dekel ir Sigal Shachmon, turėjusios garbę vesti 1999 metais Jeruzalėje vykusią Euroviziją”. 

Tos pačios savaitės pabaigoje Madridas surengs ne ką mažiau įspūdingą vakarėlį, vyksiantį balandžio 7-8 dienomis. Atlikėjų programa kaip mat didelė, prie anksčiau minėtų šių metų atlikėjų prisijungs ir pirmą kartą gyvai išgirsime Prancūzijos, Australijos, Norvegijos bei Šveicarijos atlikėjus. Programoje taip pat sudalyvaus ir Lietuvos viltis Monika Linkytė bei šių metų konkurso lydere įvardijama Loreen iš Švedijos. Be visa to, vakarėlį drebins ir kitos Eurovizijos” žvaigždės, tokios kaip Kaliopi, Diodato, Ivi Adamou bei kiti.

Eurovision Spain nuotr.

Dar po savaitės svečiuosimės Nyderlandų sostinėje Amsterdame, kur balandžio 15-ąją ant scenos lips bent 20 šalių atlikėjų. Kol kas tarp patvirtintų dainininkų būriuojasi dar nematyti Suomijos, Rumunijos, Azerbaidžano, Vokietijos atstovai bei pačio vakarėlio šeimininkų – Nyderlandų – atlikėjai. Tarp viso sąstato išgirsime ir Moniką Linkytę, prie kurios tą patį vakarą prisijungs, ir gerbėjų širdis nudžiugins Lietuvos geltonąją bangą pranešusią pro Europą, grupė „The Roop“ ir kiti. 

Simboliškai Eurovizijos” vakarėlių maratoną užbaigs šių metų didžiosios Eurovizijos” šeimininkė Jungtinė Karalystė, kuri iš Amsterdamo balandžio 16-ąją siūlys persikelti į Londoną. Renginys įvyks Londono HERE salėje, talpinančioje virš 2000 žiūrovų, o atlikėjų gausa žadama itin didelė, su jau patvirtintu Monikos Linkytės vizitu.

Gero laiko visiems su Eurovizijos” dūzgėmis!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus