EBU nuotr.
Prognozės

Išankstinės „Eurovizijos“ prognozės: ar jos pasitvirtino?

Prognozės ir spėlionės – neatsiejama „Eurovizijos“ dalis. Kasmet lažybų bendrovės bei eiliniai žmonės, žaidėjai spėlioja, kas gi laimės „Euroviziją“, o taip pat – kas pateks į finalą, pateks į geriausiųjų dešimtuką, liks paskutinis, pasirodys geriausiai iš tam tikros valstybių grupės, regiono ir t.t.

„Eurovisionario“ Twitter paskyros duomenys

Šiuo metu, lažybininkų favoritė yra Švedijos atstovė Loreen su daina „Tattoo“, artimiausią konkurentą pagal šansus laimėti lenkianti beveik trigubai. Antroje ir trečioje vietose – atitinkamai Suomijos paraiška „Cha Cha Cha“ ir pernykštės nugalėtojos Ukrainos kūrinys „Heart Of Steel“. Penketuką užbaigia Norvegija ir Ispanija.

YouTube player

Įdomu tai, kad tikimybė, jog šių metų konkursą laimės būtent Švedija, yra dar didesnė, nei pernykštės lyderės Ukrainos tokiu pat metu. Kaip žinome, galiausiai būtent ukrainiečiai „Kalush Orchestra“ galiausiai ir laimėjo „Euroviziją“ su beveik maksimaliu įmanomu žiūrovų balsų skaičiumi.

„Eurovisionario“ Twitter paskyros duomenys

 

Tačiau, pavyzdžiui, 2021-aisiais prognozės buvo kur kas lygesnės – tuomet Šveicarijos atstovas Gjon’s Tears su daina „Tout l’univers“ ir Maltos atstovė Destiny su daina „Je Me Casse“ turėjo bene vienodą tikimybę laimėti konkursą. Po jų tuomet išsirikiavusios Bulgarija, Prancūzija ir galiausiai konkursą laimėjusi Italija turėjo procentaliai daugiau galimybių nuskinti pergalę nei ketvirtoje ir penktoje vietoje atsidūrusios 2022-ųjų, ir 2023-ųjų paraiškos.

„Eurovisionario“ Twitter paskyros duomenys
YouTube player

Dar anksti sakyti, kaip Švedijai, Suomijai ar Ukrainai seksis šiais metais, nes iki 2023-ųjų „Eurovizijos“ liko apie pusantro mėnesio, bet matome, kad pernai jau kovo mėnesio favoritė galiausiai „Euroviziją“ laimėjo ir visos penketuke esančios paraiškos atsidūrė geriausiųjų dešimtuke. Tas pats pasakytina ir apie konkursą prieš dvejus metus (nors tuomet Bulgarija užėmė 11 vietą, bet ji sulaukė tiek pat taškų, kaip dešimta likusi Graikija, ir vietos pasiskirstė taip tik todėl, kad Graikija sulaukė daugiau palaikymo iš žiūrovų). Tais metais tokiu metu laimėtojas nebuvo atspėtas – italai „Måneskin“ su daina „Zitti e buoni“ prognozėse į pirmą vietą pakilo tik po asmeninių repeticijų.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus