EBU nuotr.
Dalyviai

Kraujas ir blizgučiai: Vokietijai atstovaus metalo grupė „Lord of the Lost“

Penktadienio vakarą įvyko Vokietijos nacionalinės atrankos „Unser Lied für Liverpool” finalas, kuriame dėl teisės atstovauti savo šaliai „Eurovizijoje“ susikovė 8 dalyviai. Finalo pabaigoje paaiškėjo, kad atstovais tapo „Lord of the Lost“  su daina „Blood And Glitter“.

Nugalėtoją rinko tarptautinė profesionalų komisija kartu su televizijos žiūrovais. Komisijoje išvydome ir lietuvišką akcentą: Lietuvos balus pranešė „The Roop“ lyderis Vaidotas Valiukevičius. Komisija daugiausiai savo balų skyrė atlikėjui Will Church, tačiau žiūrovų balsavime užtikrinai triumfavo grupė „Lord of the Lost“. Tad, galiausiai, susumavus balus nugalėjo būtent jie. Išankstinė fanų favoritė laimėti Patty Gurdy, deja, liko paskutinėje vietoje.

Galutiniai rezultatai lentelėje:

Vieta Atlikėjas – daina Komisija Žiūrovai Iš viso
1. Lord of the Lost – „Blood And Glitter“ 43 146 189
2. Ikke Hüftgold – „Lied Mit Gutem Text“ 10 101 111
3. Will Church – „Hold On“ 90 21 111
4. Trong – „Dare To Be Different“ 52 19 71
5. Lonely Spring – „Misfit“ 40 30 70
6. Anica Russo – „Once Upon A Dream“ 57 8 65
7. René Miller – „Concrete Heart“ 54 8 62
8. Patty Gurdy – „Melodies Of Hope“ 22 34 54
YouTube player

„Lord of the Lost“ – penkių asmenų vokiečių gotikinio metalo grupė iš Hamburgo, susikūrusi 2007 metais. Grupę subūrė dainininkas ir lyderis Chris Harms. Iš pradžių kūryba dalinosi platformoje „MySpace“, o savo debiutinį singlą „Dry the Rain“ grupė išleido tik 2009 m. Sekančiais metais pasirodė ir pirmasis albumas „Fears“. Išpopuliarėjusi grupė ėmė rodytis ir muzikuoti įvairiuose festivaliuose, kaip „Wave-Gotik-Treffen“, „Wacken Open Air“ ir „M’era Luna“. Per gyvavimo metus iki dabar buvo išleista daugybė albumų bei singlų. Paskutinysis albumas, pavadinimu kaip eurovizinė daina „Blood&Glitter“, išleistas pernai, pasiekė Vokietijos muzikos topų viršūnes.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Hm
Hm
prieš 1 metus

pasirodo, jie pusę metų apšildė IRON MAIDEN ir koncertavo su jais Lietuvoje. TV šou buvo super šiandien.
https://www.playradio.top/eurovision-vokietijai-atstovaus-metalistai-lord-lost/