Andrew Lambrou asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Pristatyta Kipro eurovizinė paraiška „Break a Broken Heart“

Dar spalio mėnesį Kipro visuomeninis transliuotojas CyPB paskelbė, kad 2023-ųjų „Eurovizijoje“ salai atstovaus 24-erių atlikėjas Andrew Lambrou. Šiandien išleista jo paraiška „Break a Broken Heart“.

Dainos autoriai – eurovizinės duonos jau ragavę Thomas Stengaard (prisidėjęs prie 2013 m. laimėtojos Danijos, 2018–2019 m. Vokietijos, 2021 m. San Marino ir Kipro bei 2022 m. Azerbaidžano kūrinių), Jimmy Jansson (2020 m. Danija), Marcus Winter-John (2009 m. Andora) ir Jimmy „Joker“ Thörnfeldt (2021 m. Švedija, San Marinas ir Kipras).

Verta paminėti ir tai, kad pastarojo dainų autoriaus pavardė figūruoja net prie 5 šių metų „Melodifestivalen“ finalininkų, įskaitant pagrindiniais favoritais laikomus Loreen ir Marcus & Martinus.

Kviečiame išgirsti Kipro dainą:

YouTube player

Andrew Lambrou gimė ir užaugo Sidnėjuje, Australijoje, tačiau jo šeima kilusi iš Kipro. Vaikystėje jis išmoko groti pianinu, o būdamas šešerių laimėjo savo pirmąjį dainavimo konkursą. Kurį laiką jis buvo geriausiai žinomas dėl garsių hitų perdirbinių, kuriuos keldavo į savo „YouTube“ ir „Instagram“ paskyras. Būdamas septyniolikos, dalyvavo Australijos „X faktoriuje“ ir ten pateko tarp 20 geriausių dalyvių.

Kiprui atstovausiantis atlikėjas nėra visiškai nepažįstamas „Eurovizijos“ gerbėjams – 2022-aisiais jis dalyvavo Australijos nacionalinėje atrankoje „Australia Decides“, kur su daina „Electrify“ užėmė septintąją vietą.

YouTube player

Su Kipro vėliava pasirodysiantį Andrew išvysime antrojo pusfinalio pirmoje dalyje gegužės 11 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rytis
Bendraukime 📩 rytis@eurodiena.lt