BBC nuotr.
Organizavimas

Pristatyti „Eurovizijos“ vedėjai, tarp jų – Grahamas Nortonas ir ukrainietė Julia Sanina

BBC ir Europos Transliuotojų Sąjunga pristatė gegužę Liverpulyje vyksiančios „Eurovizijos“ vedėjus. Po ilgos pertraukos pusfinalių ir finalo vedėjų sąstatas šiek tiek skirsis.

Pusfinaliuose šou vedėjomis taps aktorė Hannah Waddingham, ukrainiečių dainininkė Julia Sanina ir BBC televizijos veidas Alesha Dixon. Finale prie merginų trejetuko prisijungs ilgametis Jungtinės Karalystės „Eurovizijos“ komentatorius Grahamas Nortonas.

Grahamas Nortonas yra „Eurovizijos“ dainų konkurso Didžiojoje Britanijoje veidas. Jis konkursą Jungtinės Karalystės publikai komentuoja nuo 2009-ųjų, kai iš pareigose pakeitė beveik 30-mt metų ten dirbusį legendinį Terry Woganą.

Vedėjas daugybę apdovanojimų pelniusioje BBC laidoje „The Graham Norton Show“ reguliariai kalbasi su didžiausiomis pasaulio muzikos žvaigždėmis ir Holivudo aktoriais. Jis 2007-2008 m. vedė „Šokių Euroviziją“, bei taip pat Jungtinėje Karalystėje 2015-aisiais vykusią specialią konkurso 60-mečiui vykusią transliaciją „Eurovision Song Contest’s Greatest Hits“.

YouTube player

Julia Sanina yra Ukrainos dainininkė, kompozitorė ir alternatyviosios grupės „The Hardkiss“ lyderė. Ši grupė 2016 m. Ukrainos nacionalinėje atrankoje nusileido Jamalai ir neišvyko į Stokholmo „Euroviziją“, kurioje šalis tapo nugalėtoja. Grupė yra 18-a kartų YUNA Ukrainos muzikos apdovanojimų laimėtoja, iš kurių penki yra skirti geriausiai Ukrainos roko grupei. MTV Europe apdovanojimuose grupė buvo nominuota kaip geriausia ukrainiečių grupė.

YouTube player

Hannah Waddingham laimėjo „Emmy“ apdovanojimą už vaidmenį seriale „Ted Lasso“, buvo nominuota trims Olivier apdovanojimams ir vaidino tokiuose miuzikluose kaip „Spamalot“, „The Wizard of Oz“, „Into The Woods“, „Kiss Me Kate“ ir „Space Family Robinson“. Ji taip pat vaidino populiariuose kino filmuose ar serialuos, pavyzdžiui „Hocus Pocus 2“, „Game of Thrones“, „Sex Education“ ir kiti.

Buvusi populiarios grupės „Mis-Teeq“ atlikėja Alesha Dixon pastaruoju metu eteryje dažniau matoma kaip BBC televizijos laidų vedėja ar dalyvė. Ji veda „Comic Relief“ ir „The Greatest Dancer“.Ji taip yra „Strictly Come Dancing“ ir „Britain’s Got Talent“ komisijų narė.

Taip pat pristatyta, kad konkurso atidarymo ceremoniją kartu su Sam Quek ves Ukrainos televizijos veidas, 2017 m. „Eurovizijos“ vedėjas ir ilgametis komentatorius Timuras Miroshnychenko. Jis taip pat taps specialiuoju korespondentu Liverpulyje.

„Eurovizijos“ dainų konkursas gegužės 9-13 dienomis vyks Liverpulio „M&S Bank“ arenoje. Informacija apie bilietus į renginį kol kas nepateikiama.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus