Eurodiena.ltFanai

Prieš „Pabandom iš naujo“ finalą įvyko pirmasis gyvas „Eurodienos“ protmūšis

Daug žmonių naujuosius metus pasitinka su naujais tikslais, norais, svajonėmis ir pasižadėjimais. Daugelį mūsų jungia panašūs jausmai – kad prasideda naujas etapas, ateina viltis, kad nauji metai bus dar geresni nei praėję, o kai kurie įgauna įkvėpimo pabandyti iš naujo.

„Eurovizijos“ burbule laikas eina kiek kitaip. Naujieji euroviziniai metai prasideda rugsėjo 1 dieną, nes pagal konkurso taisykles tai reiškia, kad nuo šios dienos Europos atlikėjų išleistos dainos yra potencialios „Eurovizijos“ paraiškos. Kaip ir tradiciniai nauji metai, euroviziniai metai įsivažiuoja iš lėto, viduryje pasiekia kulminaciją, o metų pabaigoje dažnai švenčia, nes būna atskleidžiamas sekantis konkursą organizuosiantis miestas.

Kodėl kalbame apie naujus metus? Nes „Eurodiena“ šiuos metus pradėjo ambicingai kaip niekad. Dar 2022 metų sezoną išsikėlėme tikslą suorganizuoti online protmūšį – jei ne pernai, tai šiemet. Nei vienas iš mūsų komandos narių, ko gero, net negalvojo, kad šiemet mums šį tikslą pavyks įgyvendinti su kaupu.

Anksčiau „Eurodiena“ organizuodavo gan nemažo populiarumo susilaukusias virtualias viktorinas, tačiau sausio mėnesį užsikabinome už idėjos surengti pirmąjį gyvą mūsų protmūšį Lietuvos nacionalinės atrankos finalo proga. Turėjome labai aiškų terminą, tad kibome į darbus. Žinojome, jog jei protmūšis bus įgyvendintas sėkmingai, mes viršysime savo pačių anksčiau išsikeltus lūkesčius. Ir galų gale – mums tai pavyko.

Vasario 18, „Pabandom iš naujo“ finalo dieną, beveik 90 „Eurovizijos“ mėgėjų, gerbėjų ir ekspertų susirinko į „žaliąjį kambarį“ primenančią „ACTION! by Apollo“ erdvę „Oze“. „Eurodienos“ komandos nariai – Kristina, Gabrielius, Tomas – priėmė 20 protmūšyje dalyvavusių komandų, ir kelios minutės po 18 valandos protmūšio vedėjai Justas ir Edita paskelbė žaidimo pradžią.

Protmūšio programa – 5 turai. Pirmąjį ir trečiąjį turą sudarė bendro pobūdžio klausimai apie „Euroviziją“. Antrajame ture dalyviai turėjo prisiminti daug įdomybių apie Lietuvą „Eurovizijoje“ bei jos atrankas. Ketvirtasis – vaizdų turas – tikrino žaidėjų vaizdinę atmintį, o penktojo – garsų turo metu – auditorija kartu dainavo legendinį Mino kūrinį „Be meilės mirt galiu“.

Protmūšio metu buvome akcijos „RADAROM“ ambasadoriais ir už dalyvio mokestį surinktas lėšas paaukojome į „Blue/Yellow“ fondą. Prie akcijos galite prisidėti skambindami numeriu 1482, taip paaukodami 5€.

Po kiekvieno turo protmūšio komanda atidžiai taisė komandų atsakymus ir atnaujino rezultatų lentelę. Nuo pat pirmojo turo į priekį išsiveržusi mūsų kolegų „Dūzė Pua“ komanda stabiliai lyderiavo iki pačio galo ir žaidime triumfavo su įspūdingu 49/50 taškų rezultatu! Sveikiname!

Netoli iki lyderių buvo ir komandos „(Ne)Charizmatiški“ bei „Eurovizijos šulai“, surinkę po 45.5 ir 44 taškus bei užėmę sidabrinę ir bronzinę vietas.

Renginio organizatoriai bei prizininkai

Pirmų trijų vietų laimėtojai buvo apdovanoti „Eurodienos“ ir protmūšio rėmėjų įsteigtais prizais – grupės „Kalush“ plakatu su narių autografais ir grupės atributika, prekybos centro „Ozas“ dovanų čekiais, bei „ACTION! by Apollo“ pramogų kuponais.

Kaip bebūtų, svarbiausias vakaro įvykis „Eurovizijos“ bendruomenei buvo „Pabandom iš naujo“ finalas, kurio transliacija prasidėjo tik ką pasibaigus protmūšiui. Didelė dalis komandų liko šou mėgautis kartu, o „Action by Apollo“ šiltai priėmė ir žiūrovus atvykusius tik stebėti transliacijos. Dėkojame LRT už puikią laidą ir transliaciją.

Net ir tie, kurie paprastai mėgsta eurovizinius renginius stebėti įsipatoginę namuose, teigė, jog stebėti nacionalinės atrankos finalą tarp tiek daug bendraminčių buvo puiki patirtis ir mielai norėtų šiame ekrane išvysti ir didžiosios „Eurovizijos“ transliacijas. Dėkojame „Action by Apollo“ už nuostabias patalpas ir malonų bendradarbiavimą!

Ačiū mūsų rėmėjui „7Bet“, kurių parama mums padeda užtikrinti sklandžią portalo veiklą bei padeda kurti kokybišką turinį mūsų skaitytojams, žiūrovams, klausytojams ir dalyviams.

„Eurodienos“ komanda nuoširdžiai dėkoja kiekvienam į protmūšį bei „Pabandom iš naujo“ finalo peržiūrą susirinkusiam žmogui. Tikimės, kad jums dalyvauti buvo lygiai taip pat smagu kaip ir mums organizuoti. Džiaugiamės, kad mums pavyko į vieną vietą suburti tiek daug „Eurovizijos“ bendruomenės narių ir lauksime jūsų aktyviai dalyvaujant kituose mūsų renginiuose bei veiklose.

Jei dalyvavote protmūšyje ir norite mums padėti tobulėti, kviečiame užpildyti trumpą apklausą. Ačiū!

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus