Marcus & Martinus asmeninio archyvo nuotr.
Atrankos

Atrankų apžvalga: trečioji laida Švedijoje ir pirmasis pusfinalis Islandijoje

Ganėtinai ramų šeštadienio vakarą, kai Lietuva buvo vienintelė savo atstovę išsirinkusi šalis, švedai tęsė savo atranką „Melodifestivalen“, o islandai pradėjo „Söngvakeppnin“.

Švedijos nacionalinėje atrankoje pasirodė dar 7 dalyviai, iš kurių du pateko tiesiai į finalą, vyksiantį kovo 11 dieną, o dar du pateko į savaitę prieš finalą vyksiantį pusfinalį. Tiesiai į finalą pateko Marcus & Martinus su daina „Air“ ir Paul Rey su daina „Royals“, o į pusfinalį – Melanie Wehbe su daina „For The Show“ ir grupė „Nordman“, atlikę dainą „Släpp alla sorger“.

Finalistų dainas ir pasirodymus viešai išgirsti bus galima tik kitą savaitę, kai būsime išgirdę visas konkurse dalyvaujančias dainas, tačiau jau galima pasižiūrėti, kaip pasirodė į pusfinalį patekę dalyviai, kurie išlieka kovoje:

YouTube player
YouTube player

Islandijos atrankos „Söngvakeppnin“ pirmojo pusfinalio metu pasirodė 5 dalyviai, iš kurių 2 iškovojo pergalę į finalą, vyksiantį kovo 4 dieną. Laimingaisiais tapo Diljá, dainavusi „Lifandi inni í mér“ ir Bragi su daina „Stundum snýst heimurinn gegn þér“. Rezultatą sprendė tik žiūrovai. Pagal nacionalinės atrankos taisykles, pusfinaliuose visi dalyviai privalo dainuoti islandiškai, o finale gali savo dainas atlikti ir angliškai, jei planuoja angliškai dainuoti ir didžiojoje „Eurovizijoje“. Beveik visos šios atrankos dainos turi tiek islandiškas, tiek angliškas versijas.

Kitą savaitę įvyks antrasis Islandijos atrankos pusfinalis, kuriame paaiškės dar du finalistai. Taip pat tuomet bus išrinktas ir penktasis finalistas – vienas iš į finalą nepatekusių dalyvių per abu pusfinalius.

Finalistų pasirodymai:

YouTube player
YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus