TVP nuotr.
Atrankos

Čia plaka Europos širdis: pristatytos visos Lenkijos nacionalinės atrankos dainos

Lenkijos nacionalinis transliuotojas TVP paskelbė dešimt atlikėjų, vasario 26 dieną kovosiančių dėl teisės atstovauti šaliai Liverpulio „Eurovizijoje“.

Iš viso televizija sulaukė 300 paraiškų, o nugalėtoją žiūrovai ir muzikos ekspertų komisija išrinks specialiame koncerte „Tu bije serce Europy – Wybieramy hit na Eurowizję“ (liet. „Čia plaka Europos širdis – Renkamės hitą į Euroviziją“). Komisijai vadovaus pirmoji Lenkijos atstovė „Eurovizijoje“ Edyta Górniak.

TVP nuotr.

Šiandien jau galime išgirsti visas dešimt dainų, kovosiančių dėl bilieto į Liverpulį. Konkurso rengėjai informavo, kad finalinio šou metu scenoje taip pat išvysime būrį svečių, tarp kurių – lenkų atstovai didžiojoje ir „Vaikų Eurovizijoje“ Chrystian Ochman (2022), Sara James (2021), Roksana Węgiel (2018), taip pat Stefania (Graikija, 2021), Efendi (Azerbaidžanas, 2021) ir Kalush Orchestra (Ukraina, 2022).

Sekmadienį „Tu bije serce Europy 2023“ konkursinėje programoje pasirodys:

  1. Ahlena – Booty“;
  2. Alicja Szemplińska – „New home“;
  3. Blanka – Solo“;
  4. Dominik Dudek – „Be good“;
  5. Felivers – „Never back down“;
  6. Jann – Gladiator“;
  7. Kuba Szmajkowski – „You do me“;
  8. Maja Hyży – Never hide“;
  9. Natasza – Lift u up“;
  10. YAN – „Champion“.

Tarp dalyvių – 2020 metų Lenkijos atstovė Alicja Szemplińska, kuri turėjo pasirodyti Roterdame su balade „Empire“, tačiau, deja, konkursas buvo atšauktas. Šįsyk mergina bandys sėkmę su dramatiška balade „New home“. Verta paminėti ir Blankos dainą „Solo“, kuri jau kelis mėnesius skamba Europos radijo stočių eteryje ir, tarp kitko, sausį užėmė pirmą vietą „Radiocentro“ savaitės dainų TOP15 ir antrą vietą M-1 tope.

Lenkijos atrankos finalas bus surengtas Varšuvoje, vasario 26 d. nuo 18.30 val. Lietuvos laiku. Kaip manote, kuris dainininkas laimės nugalėtojo statulėlę? Laukiame nuomonių komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus