Andrea Ripamonti nuotr.
Dalyviai

2023 metų San Remo festivalį laimėjęs Marco Mengoni patvirtino, kad dalyvaus „Eurovizijoje“

Penkias dienas trukusį 73-ąjį San Remo festivalį vainikavo finalas, kuriame dėl pergalės varžėsi net 28 atlikėjai.

Šiemet beveik šešias valandas trukusiame finale balsavimas vyko dvejais etapais. Pirmiausia, į superfinalą buvo išrinkti penki dalyviai – Ultimo, Marco Mengoni, Mr. Rain, Tananai ir Lazza. Atlikėjams pasirodžius dar kartą įvyko papildomas balsavimas ir tuomet paaiškėjo, kad nugalėtojo titulas atiteko Marco Mengoni su daina „Due Vite“. Superfinale jis surinko daugiau nei 45% balsų.

YouTube player

Sekmadienio popietę Mengoni patvirtino, kad priima galimybę atstovauti Italijai Liverpulio „Eurovizijoje“. Tiesa, dainininkas užsiminė, kad nėra tikras, jog ten atliks būtent „Due Vite“. Tai būtų pirmas kartas nuo 2016 m., kai „Eurovizijoje“ Italijai atstovautų ne ta daina, kuri laimėjo San Remo festivalį.

Konkurso gerbėjams atlikėjo pavardė yra gerai žinoma – lygiai prieš 10 metų su daina „L’Essenziale“ jis jau buvo laimėjęs San Remo festivalį ir atstovavo savo šaliai Malmėje vykusioje „Eurovizijoje“. Tuomet jis užėmė 7 vietą.

YouTube player

2009 metais vaikinas dalyvavo Italijos „X-Faktoriuje“, kur iškovojo pergalę. Jau po metų atlikėjas „MTV Europos muzikos apdovanojimuose“ iškovojo ne tik „Geriausio Italijos atlikėjo“, tačiau ir „Geriausio Europos atlikėjo“ titulą.

2010 metais vaikinas pirmą kartą sudalyvavo „San Remo“ festivalyje ir užėmė trečiąją vietą. Marco sako, jog didžiausią įtaką jo karjerai darė legendiniai „The Beatles“, Michael Jackson, taip pat David Bowie ir Renato Zero.

Italija, kaip „didžiojo“ penketo šalis, iš karto pasirodys „Eurovizijos“ finale gegužė 13 dieną.

Pernai konkurso šeimininkams Turine atstovavęs Mahmood ir Blanco duetas užėmė 6-ą vietą, o Italija išlieka viena sėkmingiausių šalių konkurse per pastaruosius 10 metų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus