Amadeus ir Gianni Morandi / RAI nuotr.
Atrankos

Bemiegės naktys Sanreme: startuoja didžiausias italų muzikos festivalis

Italija pasiruošusi vienam svarbiausių šalies renginiui. Jau šįvakar 21.40 val. Lietuvos laiku prasidės 73-iasis Sanremo muzikos festivalis, kurio nugalėtojui bus suteikta teisė atstovauti italams Liverpulio „Eurovizijoje“.

Renginys tradiciškai vyks Ariston teatre Sanreme, o meno vadovu ir pagrindiniu vedėju ketvirtus metus iš eilės taps Amadeus, kuriam talkins legendinis italų dainininkas Gianni Morandi, taip pat tokie svečiai, kaip Chiara Ferragni, Francesca Fagnani, Paolo Egonu ir Chiara Francini.

Iš viso mūsų laukia penki išskirtiniai vakarai, kurių metu pasirodys net 28 konkurso dalyviai: 22 iš jų yra garsūs muzikos pasaulio veidai, o likę šeši įveikė „Sanremo Giovani 2022“ atrankos etapą. Verta paminėti, kad scenos naujokų šešetas pristatys visiškai naujas, dar negirdėtas dainas.

Sanremo 2023 scena / RAI nuotr.

Ne paslaptis, kad Sanremo festivalis išsiskiria savo ypatinga ir galbūt šiek tiek painia balsavimo tvarka, todėl panagrinėkime kartu, kas mūsų laukia artimiausių vakarų metu:

Pirmas vakaras (vasario 7 d.)

Scenoje pirmą kartą savo kūrinius pristatys pirmieji keturiolika atlikėjų. Šio vakaro metu balsuos trys komisijos: spaudos ir televizijos, internetinės spaudos, radijo komisija. Po balsavimo bus sudaryta reitingo lentelė. Vienais iš vakaro svečių taps praeitų metų Sanremo nugalėtojai ir Italijos atstovai „Eurovizijoje“ Mahmood ir Blanco.

  1. Anna Oxa – „Sali (Canto dell’anima)”;
  2. gIANMARIA –”Mostro”
  3. Mr Rain „Supereroi”;
  4. Marco Mengoni – „Due vite”;
  5. Ariete – „Mare di guai”;
  6. Ultimo – „Alba”;
  7. Coma_Cose – „L’addio”;
  8. Elodie – „Due”;
  9. Leo Gassman – „Terzo cuore”;
  10. Cugini di Campagna – „Lettera 22”;
  11. Gianluca Grignani – „Quando ti manca il fiato”;
  12. Olly – „Polvere”;
  13. Colla Zio – „Non mi va”;
  14. Mara Sattei – „Duemilaminuti”.
Mahmood ir Blanco / RAI nuotr.

Antras vakaras (vasario 8 d.)

Ariston teatre dainuos likusieji keturiolika atlikėjų. Šio vakaro metu balsuos tos pačios trys komisijos: spaudos ir televizijos, internetinės spaudos, radijo komisija. Vakaro pabaigoje bus sudaryta bendra dviejų vakarų reitingų lentelė. Svečių teisėmis pasirodys Al Bano ir Massimo Ranieri, Fedez ir garsieji Black Eyed Peas.

  1. Will – „Stupido”;
  2. Modà – „Lasciami”;
  3. Sethu – „Cause perse”;
  4. Articolo 31 – „Un bel viaggio”;
  5. Lazza – „Cenere”;
  6. Giorgia – „Parole dette male”
  7. Colapesce ir Dimartino – „Splash”
  8. Shari – „Egoista”;
  9. Madame – „Il bene nel male”;
  10. Levante – „Vivo”;
  11. Tananai – „Tango”;
  12. Rosa Chemical – „Made in Italy”;
  13. LDA – „Se poi domani”;
  14. Paola & Chiara – „Furore”.
Black Eyed Peas / Grupės archyvo nuotr.

Trečias vakaras (vasario 9 d.)

Visi 28 atlikėjai antrą kartą dainuos savo konkursines paraiškas, o balsavimo teisę perims demoskopinė komisija ir televizijos žiūrovai. Vakaro pabaigoje bus sudaryta reitingų lentelė, kuri bus sumuojama su pirmų dviejų vakarų rezultatais. Savo pasirodymais renginį papuoš ir grupė Måneskin, pasirodysianti kartu su Thomas Baptiste Morello.

Ketvirtas vakaras (vasario 10 d.)

Šio vakaro metu atlikėjai duetu su Italijos žvaigždėmis atliks garsius pasaulinius ir italų hitus. Balsuoti galės visos jau minėtos grupės: demoskopinė komisija, spaudos atstovai ir televizijos žiūrovai, o pelnyti įvertinimai bus pridėti prie ankstesnių vakarų rezultatų. Amadeus žada nepamirštamą, džiaugsmo kupiną vakarą, nes prie festivalio dalyvių prisijungs ryškus muzikantų paradas, kurio gretose – Eros Ramazzotti, Arisa, Elisa, Emma Marrone, Noemi, Le Vibrazioni ir kiti.

Penktas vakaras (vasario 11 d.)

Paskutinio vakaro metu visi 28 atlikėjai trečią kartą dainuos savo konkursines paraiškas, o balsuoti galės visos grupės: demoskopinė komisija, spaudos atstovai ir televizijos žiūrovai. Pasibaigus balsavimui bus sudarytas visų penkių vakarų rezultatų reitingas, o Amadeus nuo galo paskelbs 6-28 vietas užėmusius dalyvius. Kai paaiškės, kas pateko į geriausiųjų penketą, prieš tai buvę rezultatai bus nunulinti. Galų gale, superfinalinio balsavimo metu demoskopinė komisija, spaudos atstovai ir televizijos žiūrovai išrinks dainą nugalėtoją. Vakaro vinimi turėtų tapti legendinės grupės „Depeche Mode“ pasirodymas. Finalinė programa sukėlė kritikos bangą italų visuomenėje, kadangi finalinio vakaro metu buvo suplanuotas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pranešimas, tačiau pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje Amadeus pareiškė, kad vaizdo pranešimo nebus – vedėjas perskaitys atsiųstą prezidento laišką.

Depeche Mode / Grupės archyvo nuotr.

Tiesiogines visų šou transliacijas galite stebėti oficialiame transliuotojo RAI puslapyje, paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus