Organizavimas

Liverpulio „Eurovizijos“ šūkis – „Suvienyti muzikos“

Europos transliuotojų sąjunga ir BBC antradienio rytą pristatė 2023 m. „Eurovizijos“ temą. 67-ą kartą vyksiantis renginys šiemet prisistatys šūkiu „United by Music“ („Suvienyti muzikos“).

Organizatorių teigimu, šis šūkis demonstruoja unikalų Jungtinės Karalystės ir Ukrainos bendradarbiavimą rengiant „Eurovizijos“ dainų konkursą bei neįtikėtiną muzikos galią suburti bendruomenes. Tai taip pat šūkis atspindi konkurso tikslą suartinti Europą per bendrą televizijos patirtį įvairiose šalyse, ištakas.

YouTube player

Konkurso tema tapo stilizuota geltonos, mėlynos ir rožinės spalvų širdis. Pabrėžiama, kad praėjusiais metais konkursą žiūrėjo daugiau nei 160 milijonų žiūrovų, kurių širdys renginio metu plaka kaip viena.

Įkvėptos Ukrainos ir Jungtinės Karalystės vėliavų, naudojamos spalvos sukurtos taip, kad atspindėtų konkurso džiaugsmingumą ir įvairovę.

EBU nuotr.

Spalvingas elektrokardiagramos efektas sukurią širdžių grandinę, o kiekviena širdis reaguoja į ritmą ir garsą, iliustruojant visų „Eurovizijos“ dalyvių ir žiūrovų širdžių plakimą.

Mes visi esame „Sujungti muzikos“

Šūkyje naudojamas šriftas vadinamas „Penny Lane“ yra įkvėptas dvidešimtojo amžiaus ketaus iškabų, kuriose yra užrašyti Liverpulio gatvių pavadinimai, o tai yra nuoroda į turtingą miesto muzikinį paveldą.

Stop kadras.
EBU nuotr.

Aukščiau pateiktame oficialaus „Eurovizijos“ puslapio video siužete apie šių metų tematiką, pristatoma kanadiečių kilmės ukrainietės dirigentės Cary-Lynn Wilson kalba. Filmuke ji dalinasi mintimis apie karą Ukrainoje, lygindama jį su muzika. Pagal jos analogiją, dirigento lazdelė – tai ginklas, kuris ne žudo, o persmelkia sielą, suteikia gyvybę ir laisvę.

EBU nuotr.

Dizainą kūrė dvi agentūros: Superunion (Jungtinėje Karalystėje) ir Starlight Creative (Ukrainoje). Tai dar vienas konkurso organizatorių būdas parodyti, kaip šalys rengdamos konkursą dirbs kartu.

Priminsime, kad 2022 m. „Euroviziją“ laimėjo Ukraina, tačiau dėl šalyje vykstančio karo teko nutraukti įprastą tradiciją, jog konkursas kitais metais vyksta nugalėjusioje šalyje. Garbė rengti konkursą atiteko antrąją vietą užėmusiai Jungtinei Karalystei.

Šiandien vakare, nuo 21:00 kviečiame stebėti oficialią konkurso organizavimo perdavimo ceremoniją iš Liverpulio, kur šalys taip pat bus suskirstytos į pusfinalius.

YouTube player

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus