SVT nuotr.
Atrankos

Tarp „Melodifestivalen 2023“ dalyvių – Loreen

Švedijos televizija SVT pristatė 28 atlikėjų sąrašą, kurie kitų metų vasario-kovo mėnesiais dalyvaus šalies nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Sąraše – ir 2012 m. konkurso nugalėtoja Loreen ir kiti „Melodifestivalen“ gerbėjams gerai pažįstami vardai.

1 laida: Geteborgas, vasario 4 d.:

Jau pirmojoje laidoje išvysime šusnį ne tik buvusių Melfest dalyvių bet ir atlikėjus, matytus didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje: Victor Crone su daina „Storm“ atstovavo Estijai 2019-ųjų „Eurovizijoje“. Tais pačiais metais Loulou LaMotte taip pat pasirodė Tel Avive, kaip pritariančioji Johno Lundviko vokalistė, o taip pat yra laimėjusi „Melodifestivalen“ 2020 m. su grupe „The Mamas“. Tris kartus sėkmingai festivalyje dalyvavo ir Jon Henrik Fjällgren (2015 užėmė antrą, 2017 – trečią, o 2019 – ketvirtą vietą). Geteburgo šou taip pat pasirodys ir pernai penktą vietą užėmusi Tone Sekelius bei 2021 m., nors į finalą ir nepatekusios, bet fanų numylėtinėmis tapusios Eva Rydberg & Ewa Roos.

YouTube player

2 laida: Linšiopingas, vasario 11 d.:

  • Wiktoria – „All My Life (Where Have You Been)“;
  • Eden – „Comfortable“;
  • Uje Brandelius – „Grytan“;
  • THEOZ – „Mer Av Dig“;
  • Maria Sur – „Never Give Up“;
  • Tennessee Tears – „Now I Know“;
  • „Panetoz“ – „On My Way“;

Stebintiems Švedijos atrankas didžiausia antrosios laidos žvaigždė – ketvirtą kartą į „Melodifestivalen“ sugrįžtanti Wiktoria. Linšiopinge taip pat pasirodys vietinė žvaigždė THEOZ, kuris nors ir yra tik 17-os, bet atrankoje pasirodys antrą kartą (šiemet užėmė 7 vietą finale). Trečią kartą festivalyje pasirodys grupė „Panetoz“, šalyje išgarsėjusi 2012-aisiais su daina „Dansa Pausa“.

YouTube player

3 laida: Lidšiopingas, vasario 18 d.:

  • Marcus & Martinus – „Air“;
  • Melanie Wehbe – „For The Show“;
  • Ida-Lova – „Låt Hela Stan Se På“;
  • Paul Rey – „Royals“;
  • „Nordman – „Släpp Alla Sorger“;
  • Laurell – „Sober“;
  • „Casanovas – „Så Kommer Känslorna Tillbaka“;

Ryškiausi trečiosios laidos atlikėjai iki šiol Švedijos atrankoje pasirodę nebuvo. Tai broliai dvyniai Marcus & Martinus. Duetas jau yra rengęs turą po Europos šalis, o prieš 10 metų išleistos dainos „Elektrisk“ vaizdo klipas Youtube platformoje turi 370 mln. peržiūrų. Čia taip pat pasirodys Paul Rey, „Melodifestivalen“ finale jau matytas 2020 ir 2021 m., dainų autorė Laurell Barker, sukūrusi tris 2019 m. „Eurovizijoje“ skambėjusias dainas (atstovavusias Šveicarijai, Vokietijai ir Jungtinei Karalystei). Tuo metu ilgiau Švedijos atrankas sekantiems žiūrovams nostalgiją sukels „Nordman“, kurie jau yra pasirodę „Melodifestivalen“ finaluose 2005 ir 2008 metais.

YouTube player

4 laida: Malmė, vasario 25 d.:

Bene laukiamiausios dalyvės pasirodymo teks laukti iki pat vasario pabaigos – į Melfest sugrįžta legendinė Loreen. 2012 m. ji ne tik įsirašė į „Eurovizijos“ istoriją, kaip nuskynusi vieną didžiausių pergalių, bet vėliau dešimt metų iš eilės jos atlikta „Euphoria“ buvo išrinkta kaip visų laikų geriausia konkurso daina kasmetiniame ESC Radio TOP 250 balsavime. Tiesa, Loreen jau buvo grįžusi į Švedijos atranką 2017-aisiais, kai su „Statements“ nepateko į finalą. Taip pat ketvirtojoje laidoje išvysime Mariette, kuri jau keturis kartus sėkmingai dalyvavo Švedijos atrankoje (visus kartus pateko į finalą), o 2015 m. su daina „Don’t stop believing“ užėmė trečią vietą.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus