EBU nuotr.
Vaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizija 2022“: paaiškėjo visos konkurso dainos

Vakar pagaliau paaiškėjo visų dainų, skambėsiančių jubiliejinėje 20-ojoje „Vaikų Eurovizijoje“, galutinės versijos. Kviečiame susipažinti su jaunaisiais atlikėjais ir dainomis, kurios skambės jau po dviejų savaičių Armėnijos sostinėje Jerevane!

Jubiliejinė „Vaikų Eurovizija“ įvyks Jerevane gruodžio 11 d., 17 val. Lietuvos laiku. Joje pasirodys 16 šalių atstovai, ir jau yra aiškios visos konkursinės dainos. Visas jas galite išgirsti žemiau.

Nors Ukraina buvo pirmoji šalis, surengusi nacionalinę atranką ir išsirinkusi atlikėją bei dainą, užtruko gana ilgai, kol bus paviešinta dainos galutinė versija bei vaizdo klipas. Vis dėlto būtent Ukraina ir užbaigė dainų paskelbimo periodą. Taip pat užtruko, kol visos dainos buvo sukeltos į oficialų „Vaikų Eurovizijos“ kanalą.

Konkurse įvairovės netrūksta – yra ir labai vaikiškų dainų, kurios, atrodo, sutvertos „Vaikų Eurovizijai“ (pvz., Nyderlandai, Prancūzija, Malta, Šiaurės Makedonija, Italija), ir brandesnių, galėjusių puikiai skambėti ir didžiojoje „Eurovizijoje“ ar dar kitame kontekste (Jungtinė Karalystė, Armėnija, Ukraina, Ispanija, Serbija), ir tarpinių variantų. Netrūksta nei greitų dainų, nei baladžių, nei kiek kitokio žanro dainų (pvz., Portugalija siunčia alternatyvų roką, Ispanija – reggaetoną, o Serbijos dainai būdinga daug klasikinių instrumentų).

Šiuo metu fanų favoritais yra laikomi Jungtinė Karalystė, Sakartvelas, Armėnija, Nyderlandai ir Airija, remiantis programėle „My Eurovision Scoreboard“. Tiesa, galime išvadas daryti tik pagal gerbėjų nuomonę, nes oficialių lažybų prognozių „Vaikų Eurovizijoje“ nėra dėl etinių priežasčių.

Balsavimas šiemet išliks toks pats, kaip ir anksčiau – pusę rezultato lems komisija (ją sudarys tiek vaikai, tiek suaugę žmonės iš muzikos pasaulio), o kitą pusę – internetinis žiūrovų balsavimas, kurio metu reikės pasirinkti nuo 3 iki 5 pasirodymų, kuriems norima atiduoti balsą, ir jis prasidės jau penktadienį po visų asmeninių repeticijų, likus dviems paroms iki pagrindinio renginio. Svarbu paminėti, kad balsuoti galima ne tik iš dalyvaujančių šalių.

Primename, kad šių metų konkurso šūkis – „Spin the magic“ („sukime magiją“), o logotipe matome daugybėje šalių populiarų žaislą, Lietuvoje vadinamą vilkeliu. Renginys vyks Jerevane esančiame Karen Demirchyan komplekse. Įdomu tai, kad būtent šiame komplekse jau vyko ir 2011-ųjų „Vaikų Eurovizija“. Konkurso organizatoriai žada išties įspūdingą reginį. Vedėjais taps komikas Garik Papoyan, Armėnijos atstovė 2016-ųjų „Eurovizijoje“ Iveta Mukuchyan ir 2019 metais šaliai „Vaikų Eurovizijoje“ atstovavusi Karina Ignatyan. Renginyje, bendrame pasirodyme išvysime ir daugumą „Vaikų Eurovizijos“ laimėtojų. Taip pat pasirodymus surengs praėjusių metų laimėtoja Malena bei šiais metais didžiojoje „Eurovizijoje“ Armėnijai atstovavusi ir vėliau pasaulinę sensaciją sukėlusi Rosa Linn.

Lietuva konkurse nedalyvauja nuo 2012 metų. Nurodomos priežastys – mažas susidomėjimas, lėšų trūkumas ir nuomonė, jog šiais laikais „Vaikų Eurovizija“ jau nebeturi nieko bendro su vaikyste, konkursas yra tapęs pernelyg brandus.

Kviečiame išklausyti visas šių metų konkurso dainas:

Albanija: Kejtlin Gjata – „Pakëz Diell“

YouTube player

Armėnija: Nare – „Dance!“

YouTube player

Prancūzija: Lissandro – „Oh Maman!“

YouTube player

Sakartvelas: Mariam Bigvava – „I Believe“

YouTube player

Airija: Sophie Lennon – „Solas“

YouTube player

Italija: Chanel Diletta – „BLA BLA BLA“

YouTube player

Kazachstanas: David Charlin – „Jer-Ana (Mother Earth)“

YouTube player

Malta: Gaia Gambuzza – „Diamonds In The Skies“

YouTube player

Nyderlandai: Luna – „La Festa“

YouTube player

Šiaurės Makedonija: Lara, Jovan, Irina – „Životot e pred mene“

YouTube player

Lenkija: Laura Baczkiewicz – „To The Moon“

YouTube player

Portugalija: Nicolas Alves – „Anos 70“

YouTube player

Serbija: Katarina Savić – „Svet bez granica“

YouTube player

Ispanija: Carlos Higes – „Señorita“

YouTube player

Ukraina: Zlata Dziunka – „Nezlamna (Unbreakable)“

YouTube player

Jungtinė Karalystė: Freya Skye – „Lose My Head“

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Emilijanas Trečiasis
Emilijanas Trečiasis
prieš 1 metus

Armėnija! Armėnija! Armėnija! Armėnija!