E. Blaževič/LRT nuotr.
Atrankos

LRT skelbia atranką į „Euroviziją“

Pretendentai atstovauti Lietuvai 2023 m. „Eurovizijoje“ jau gali teikti paraiškas dalyvauti LRT rengiamoje nacionalinėje atrankoje „Pabandom iš naujo!“. Dainų autoriai ar atlikėjai paraiškas gali teikti iki 2022 m. gruodžio 12 d. Pranešama, kad nacionalinis transliuotojas ir šiemet prisidės prie muzikinio kūrinio ir įvaizdžio įgyvendinimo.

Iki gruodžio 20 d. iš pateiktų dainų bus išrinkta ne mažiau kaip 20 dainų, kurios toliau dalyvaus konkurse. Atrankos taisyklėse nurodyta, kad atranka truks penkias savaites: vyks dvi atrankinės laidos, du pusfinaliai ir finalas. Pažymima, kad priklausomai nuo atrinktų dalyvių skaičiaus, laidų gali būti ir mažiau.

„Kasmet „Eurovizijos“ konkursas vienija ir prie televizijos ekranų suburia žmones visoje Lietuvoje, Europoje ir net pasaulyje. Tai ne tik svarbi tradicija, bet ir išskirtinė proga parodyti šiai didžiulei auditorijai Lietuvos muzikos atlikėjų, kuriais dažniau didžiuojamės šalies viduje, kūrybą.

Pastaraisiais metais siekdami dar labiau kelti „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos kokybės kartelę, skyrėme paramą atrankos dalyviams. Tai tęsime, nes tikimės, jog atrankose išvysime ir išgirsime tiek pilnas arenas klausytojų pritraukiančių, tiek talentingų, bet Lietuvos auditorijai dar mažiau girdėtų atlikėjų“, – teigia LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

Atlikėjai ar grupės galės pasirodyti tik su vienu kūriniu. Pirmoji nacionalinės atrankos laida planuojama kitų metų sausio pradžioje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus