EBU nuotr.
Organizavimas

2023 m. „Eurovizijos“ sostine tapo Liverpulis

Vasarą paskelbus, kad kitų metų „Eurovizijos“ dainų konkursas negalės vykti Ukrainoje, teisė rengti konkursą atiteko Jungtinei Karalystei. Pirmą kartą nuo 1998-ųjų į Didžiosios Britanijos salą sugrįšiantis konkursas bus surengtas Liverpulyje.

Dvidešimt miestų iš visų 4-ių Jungtinės Karalystės dalių – Anglijos, Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos –  išreiškė norą surengti dainų konkursą. Tuomet BBC pristatė susiaurintą 7 miestų sąrašą, pretenduojančių tapti konkurso šeimininkais, galiausiai rugsėjį kandidatai liko du: Glazgas ir Liverpulis. Paskelbtos ir vyksiančios šventės datos: dalyviai, gerbėjai ir žurnalistai į miestą rinksis kitų metų gegužės 9-13 dienomis. 67-oji „Eurovizija“ vyks M&S Bank arenoje.

Ukrainos grupė „Kalush Orchestra“ šių metų gegužę savo šaliai padovanojo jau trečiąją pergalę „Eurovizijoje“. Daina „Stefania“ sulaukė rekordinio žiūrovų palaikymo (gauti 439 balai iš 468 galimų), o iš viso surinko 631 tašką. Visgi dėl šalyje vykstančio karo konkurso organizatoriai paskelbė negalėsiantys užtikrinti dalyvių ir žiūrovų saugumo, todėl konkursą surengti buvo pasiūlyta Jungtinei Karalystei. Įdomu tai, jog oficialiame konkurso logotipe matysime Ukrainos vėliavą.

Jau ir seniau ne kartą Jungtinės Karalystės transliuotojui BBC yra tekę perimti konkurso organizavimą iš kitos šalies. Dėl laimėjusių šalių finansinių problemų šalis šou rengė 1960 (vietoje Nyderlandų), 1963 (Prancūzijos), 1972 (Monako) ir 1974 (Liuksemburgo) metais. Dar keturis kartus (1968, 1977, 1982 ir 1998 m.) šalis gavo teisę rengti „Euroviziją“ po savo atstovų pergalių. Tai bus jau devintas kartas, kai konkursas vyks Jungtinėje Karalystėje.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus