EBU nuotr.
Vaikų Eurovizija

Aiškėja detalės apie 2022 metų „Vaikų Euroviziją“

Artėja jubiliejinė, 20-oji „Vaikų Eurovizija“, gruodžio 11 dieną įvyksianti Armėnijos sostinėje Jerevane. Po gana ilgos tylos, pagaliau paaiškėjo daugiau detalių apie konkursą – pristatytas šūkis, logotipas bei paskelbta, kurios šalys dalyvaus konkurse.

Šiandien buvo pranešta, kad šiųmetinėje „Vaikų Eurovizijoje“ dalyvaus 16 šalių – trimis mažiau nei pernai. Vokietija iš konkurso nusprendė pasitraukti dėl keliavimo į Armėniją suvaržymų ir prastų rezultatų, Rusija buvo suspenduota dėl vykstančio karo Ukrainoje. Taip pat šiais metais „Vaikų Eurovizijoje“ neišvysime Azerbaidžano ir Bulgarijos, nors šios šalys pernai dalyvavo. Tiesa, išvysime vieną sugrįžimą – Jungtinės Karalystės.

Kartu su dalyvaujančių valstybių sąrašu, Armėnijos nacionalinis transliuotojas paskelbė ir konkurso logotipą bei šūkį. Logotipe yra vaizduojamas besisukantis žaislas, kuris yra labai populiarus Armėnijoje ir ne tik, o Lietuvoje dar vadinamas vilkeliu. Anot AMPTV vadovo Hovhannes Movsisyan, šis žaislas labai populiarus daugelyje šalių, daug kas turi su juo susijusių prisiminimų, tad jis puikiai simbolizuoja konkurso vertybes – vienybę per muziką, džiaugsmą.

Konkurso šūkis – „Spin The Magic“ (liet. „Sukime magiją“).

YouTube player

2022-ųjų „Vaikų Eurovizija“ bus surengta Jerevane esančiame Karen Demirchyan sporto ir koncertų komplekse gruodžio 11 dieną, 17 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad Lietuva paskutinį kartą „Vaikų Eurovizijoje“ dalyvavo 2011 metais, o geriausią rezultatą pasiekė 2008-aisiais, kai Eglė Jurgaitytė su daina „Laiminga diena“ užėmė 3-iąją vietą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus