EBU nuotr.
Rezultatai

Europos Transliuotojų Sąjunga patvirtino nesąžiningą komisijų balsavimą antrojo pusfinalio metu

2022 metų „Eurovizija“ neapsiėjo be nesklandumų. Vienas jų – nesąžiningas kai kurių komisijų balsavimas. Ir šį kartą tai nėra tik nepatenkintų gerbėjų spekuliacijos – kad antrojo pusfinalio metu pažeidimų būta, patvirtino ir Europos transliuotojų sąjunga.

Europos Transliuotojų Sąjunga oficialiai pranešė, jog buvo aptikta nesąžiningo balsavimo Azerbaidžano, Sakartvelo, Juodkalnijos, Lenkijos, Rumunijos ir San Marino komisijose antrojo pusfinalio metu. Būtent antrojo pusfinalio metu, keturios iš šių šešių šalių (Azerbaidžanas, Sakartvelas, Rumunija ir San Marinas) komisijų skyrė kitoms šioms penkioms šalims (prisiminkime, kad negalėjo balsuoti už save) pirmąsias penkias vietas. Juodkalnija šioms penkioms skyrė vietą geriausiųjų šešetuke (antrąją vietą užėmė Serbiją, o pirmą bei nuo trečios iki šeštos – minėtos penkios šalys), o Lenkija – keturias iš šitų šalių – San Mariną, Azerbaidžaną, Rumuniją, Juodkalniją – įvertino keturiais aukščiausiais balais, ir penktajai – Sakartvelui – skyrė septintą vietą. Visos šios šalys, išskyrus Juodkalniją, iš kitų šių šalių gavo bent po vieną maksimumą.

Pagrindinė priežastis, kodėl tai sukėlė tiek įtarimų ir yra laikoma nesąžiningu balsavimu, yra tai, kad penkios iš šitų šešių valstybių užėmė žemesnę nei 8-ąją vietą kitų 15 šalių, balsavusių antrajame pusfinalyje, komisijų balsavimuose. Be to, iš tų šešių šalių net keturios užėmė 13-ąją ar žemesnę vietą kitų penkiolikos šalių komisijų vertinimuose. Toks nukrypimas, kai sukčiauja, tarpusavyje susitaria net 6 šalys, yra beprecendentis, kaip teigia Europos Transliuotojų Sąjunga.

Kaip buvo skelbta anksčiau, norint užtikrinti sąžiningus rezultatus, nesąžiningai balsavusių valstybių rezultatai buvo atšaukti ir jais pakeisti automatiškai suskaičiuoti rezultatai, remiantis panašiais rezultatais iš kitų šalių. Šis sprendimas buvo priimtas pasitarus su Europos balsavimo partneriais bei nepriklausomais ekspertais, atsakingais už balsavimą.

Čia galite matyti, kaip komisijos balsavimo rezultatai atrodytų be tų šešių valstybių balsavimo rezultatų:

EBU nuotr.

Taip pat galite susipažinti su išsamiais nesąžiningai balsavusiųjų rezultatais:

Azerbaidžanas:

EBU nuotr.

Sakartvelas:

EBU nuotr.

Juodkalnija:

EBU nuotr.

Lenkija:

EBU nuotr.

Rumunija:

EBU nuotr.

San Marinas:

EBU nuotr.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus