EBU nuotr.
EurožvaigždėsGyvenimas po Eurovizijos

Sidabras ryškesnis už auksą: antroje vietoje likusių „eurovizininkų“ sėkmės istorijos

Klaipėdoje gimusi dainininkė Lena Valaitis 1981-ųjų Dublino „Eurovizijoje“ Vokietijai pelnė 2-ąją vietą. Tos pačios šalies atstovai „Wind“ 1985-ųjų ir 1987-ųjų konkursuose abu kartus liko irgi antri. Linda Martin Airijai 1984-ais metais taip pat pelnė antrąją vietą su daina „Terminal 3 “, o po 8-erių metų grįžo ir su tos pačios dainos autoriaus J. Logano kūriniu „Why Me“ laimėjo konkursą Švedijoje. Tęsiant, Jungtinė Karalystė šiemet grįžo į žaidimą… ir liko antra jau 16-ą kartą. Antrasis numeris nėra laikomas sėkmingu Europos dainų konkurse, visgi, panašu, jog kartais sidabras gali žybėti ryškiau už auksą.

Sam Ryder 

Šiais metais „Eurovizijoje“ antrąją vietą užėmęs Jungtinės Karalystės atstovas Sam Ryder karjerą pradėjo dainuodamas įvairių dainų perdirbinius „TikTok“ platformoje. Dar prieš „Euroviziją“ šiame socialiniame tinkle jis turėjo 12 milijonų sekėjų – 2020-aisiais, pirmojo karantino dėl COVID-19 pandemijos metu, ėmė čia kelti įvairių dainų perdirbinius.

Sunku pasakyti, kaip šio atlikėjo karjera rutuliosis po „Eurovizijos“, ar bent praėjus keletui metų po dalyvavimo, tačiau kol kas, matyt, puikus rezultatas paveiks teigiamai. Vis dėlto Jungtinė Karalystė pirmą kartą nuo 2010 metų pateko į geriausiųjų penketuką ir trečia kartą per pastaruosius dvidešimt konkursų. Sam Ryder savo balsu bei atlikta daina išties sužavėjo komisijas – laimėjo jų balsavimą, bei užėmė penktąją vietą žiūrovų vertinime.

Po „Eurovizijos“, atlikėjas teigė, kad planuoja daugybę koncertinių turų, singlų, galbūt albumų – juokavo, kad visiems nuo jo veiklos tuoj bus bloga. Sam nori mėgautis akimirka, iš šitos galimybės dalyvauti „Eurovizijoje“ pasiimti kuo daugiau.

Daina: „SPACE MAN“

Komisijų balsavime užimė: 1 vietą (283 taškai)

Žiūrovų balsavime užimė: 5 vietą (183 taškai)

Taškų skaičius: 466

Iki pergalės trūko: 165 taškų

YouTube player

Mahmood

Dar vienas šių metų dalyvis — Mahmood, „Eurovizijoje“ dalyvavęs 2019 metais ir užėmęs antrąją vietą, gali pasigirti išties įspūdinga karjera. Jis į „Euroviziją“ sugrįžo šiais metais, tik šįkart kartu su Blanco, ir atrodė, kad „Eurovizija“ jam tėra tarpinė stotelė. Ypač todėl, kad asmeninių repeticijų metu jis vis dar koncertavo kituose miestuose ir turėjo labai greitai nuvykti į Turiną, kad spėtų surepetuoti. Dar dieną prieš savo repeticiją Mahmood buvo Madride, kur koncertavo. Šių metų Mahmood ir Blanco „Brividi“ buvo įvertinta prasčiau, nepaisant išankstinių prognozių. Atlikėjai finale liko 6-oje vietoje ir toliau sėkmingai pratęsė Italijos likimą geriausiųjų dešimtuke.

Kalbant apie jo dainų vaizdo klipų peržiūras, matoma tendencija, kad pirmas kartas „Eurovizijoje“ stipriai paspartino jo populiarumą. Jo klipai, išleisti anksčiau nei „Soldiׅ“, turėjo kur kas mažiau peržiūrų nei išleisti po to. Pavyzdžiui, „Dimentica“ šiuo metu turi 3,2 mln. peržiūrų YouTube platformoje, „Pesos“, „Uramaki“, „Milano Good Vibes“ neturi daugiau nei beveik pusseptinto milijono, „Gioventu Bruciata turi šiek tiek virš 10 mln. Po to jo karjeroje sekė dainos,  sulaukusios tikrai didesnių aukštumų —„Bario“ turi  95 mln. peržiūrų, „Rapide“ — 54 mln.

Kitos dainos, deja, didesnio populiarumo nesulaukė, tačiau matosi, kad jau po „Eurovizijos“ buvo išleistos jo populiariausios dainos. nors „Soldi“, žiūrint į peržiūras, lieka pati populiariausia su daugiau nei 194 mln. peržiūrų. Kalbant apie „Soldi“, daina buvo visiškas vasaros hitas po 2019-ųjų „Eurovizijos“, visoje Europoje ir viena iš tų „eurovizinių“ dainų, kurios yra iki šiol puikiai prisimenamos.

Daina: „Soldi“

Komisijų balsavime pelnė: 4 vietą (212 taškų)

Žiūrovų balsavime pelnė: 3 vietą (253 taškai)

Taškų skaičius: 472

Iki pergalės trūko: 26 taškų

YouTube player

Eleni Foureira

2018 metais Lisabonoje, Eleni Foureira Kiprui padėjo pasiekti aukščiausią rezultatą dalyvavimo istorijoje. Prieš pasirodant „Eurovizijoje“ Eleni jau buvo sėkminga atlikėja Graikijoje, išleidusi keturis albumus bei gausybę hitų, tačiau puikus pasirodymas ir rezultatas Eleni populiarumą iškėlė į tarptautinį lygį. Naujas kontraktas su „Sony Music“, EP albumas, singlai, Europos turas, kvietimai pasisvečiuoti ir pasirodyti įvairių šalių nacionalinėse atrankose ir net gi „Eurovizijos“ finale 2019 metais.

Ypatingo populiarumo atlikėja sulaukė Ispanijoje, po „Eurovizijos“ ji išleido ir kelias dainas ispanų kalba (pvz. „Tomame“, „Ritmo Psicodelico“). Taip pat, Eleni tapo dažniau kviečiama į įvairius televizijos bei realybės šou Graikijoje kaip vedėja arba teisėja („The Voice of Greece“, „Greece‘s Next Top Model“, „House of Fame“). Atlikėja ateityje planuoja išleisti tiek graikišką, tiek anglišką albumą, tad panašu, kad tarptautinė atlikėjos karjera tik įsibėgėja.

Daina: „Fuego“

Komisijų balsavime pelnė: 5 vietą (183 taškai)

Žiūrovų balsavime pelnė: 2 vietą (253 taškai)

Taškų skaičius: 436

Iki pergalės trūko:  93 taškų

YouTube player

Barbara Pravi

Paryžiuje gimusi ir gyvenanti žinoma atlikėja po sėkmingo pasirodymo „Eurovizijos“ dainų konkurse tapo žinoma ne tik savo šalyje, bet ir visoje Europoje. Menininkų ir muzikantų šeimoje gimusi Barbara yra išleidusi tris EP albumus: Barbara Pravi (2018 m.), „Reviens pour l’hiver“ (2020 m.) ir „Les prières“ (2021 m.), o visai neseniai naują pilno metro albumą „On n’enferme pas les oiseaux“.

Naujausiame Barbaros darbe – albume „On n’enferme pas les oiseaux“ užkoduota paukščių simbolika, kaip laisvės simbolis. Naujo pozityvaus albumo dainas melomanai išgirs ir Lietuvoje. Savo tikrumu, balso subtilumu ir lyriškumu pavergusi žiūrovų širdis, įteptame koncertų grafike, šalies renginių organizatorių kvietimu, surado vietos Lietuvai ir sutiko surengti išskirtinį koncertą Vilniuje.

Prancūzę Europoje išgarsino kūrinys „Voilà“, kuris visose muzikos klausymosi platformose turi rekordinius perklausų kiekius. Pačiai B. Pravi artimas kūrinys pasakoja apie atlikėją, ilgai buvusią šešėlyje, tačiau norinčią užkariauti sceną ir pasidalinti savo dainomis su pasauliu. Kūrėja įkvėpimo sėmėsi iš šansono žanro ir tokių atlikėjų kaip Jacques’as Brelis ir Edith Piaf.

Jau šį penktadienį Barbara Pravi dainuos sostinės „Compensa“ koncertų salėje. Paskutinė proga įsigyti billietus čia! Juos platina Bilietai.lt

Daina: „Voila“

Komisijų balsavime pelnė:  2 vietą (248 taškai)

Žiūrovų balsavime pelnė:  3 vietą (251 taškai)

Taškų skaičius: 499

Iki pergalės trūko: 25 taškų

Reklama

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus