Sarah Louise Bennett nuotr.
Anonsai

Šiandien – 2022 metų „Eurovizijos“ finalas. 14-oji pasirodys Lietuvos atstovė Monika Liu

Jau šiandien 22.00 val. Lietuvos laiku Turine vyks 66-osios „Eurovizijos“ finalas. 25 šalių atstovai kovos dėl pergalės. Keturioliktoji į sceną žengs Lietuvos atstovė Monika Liu. 

Po dviejų antradienį ir ketvirtadienį vykusių pufinalių net 20 šalių papildė finalo programą ir šį vakarą prisijungs prie Italijos, Jungtinės Karalystės, Ispanijos, Prancūzijos ir Vokietijos.

Šio vakaro rezultatus lems komisijos ir žiūrovų balsai. Kiekvienoje šalyje žiuri sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai, jie dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, buvo sudarytas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas, kuris gaus taškus nuo 12 iki 1. Iš esmės tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus.

Balsavimas vyks po visų pasirodymų. Lietuvoje savo favoritus galėsite palaikyti skambindami numeriu 1669 arba siųsdami trumpąją žinutę numeriu 1479, įrašę dviženklį pasirodymo numerį.

Finalo dalyvių eiliškumas:

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01  Čekija We Are Domi Lights Off
02  Rumunija WRS Llámame
03  Portugalija Maro Saudade, saudade
04  Suomija The Rasmus Jezebel
05  Šveicarija Marius Bear Boys Do Cry
06  Prancūzija Alvan & Ahez Fulenn
07  Norvegija Subwoolfer Give That Wolf A Banana
08  Armėnija Rosa Linn Snap
09  Italija Mahmood & Blanco Brividi
10  Ispanija Chanel SloMo
11  Nyderlandai S10 De Diepte
12  Ukraina Kalush Orchestra Stefania
13  Vokietija Malik Harris Rockstars
14  Lietuva Monika Liu Sentimentai
15  Azerbaidžanas Nadir Rustamli Fade To Black
16  Belgija Jérémie Makiese Miss You
17  Graikija Amanda Georgiadi Tenfjord Die Together
18  Islandija Systur Með Hækkandi Sól
19  Moldova Zdob şi Zdub & Advahov Brothers Trenuletul
20  Švedija Cornelia Jacobs Hold Me Closer
21  Australija Sheldon Riley Not The Same
22  Jungtinė Karalystė Sam Ryder Space Man
23  Lenkija Ochman River
24  Serbija Konstrakta In Corpore Sano
25  Estija Stefan Hope

Finalą pradės jau tradiciniu tapęs šalių vėliavų paradas, taip pat pasirodymus surengs grupė „Rockin’ 1000“ bei viena iš vakaro vedėjų – Laura Pausini. Vėliau prie jo prisijungs Mika ir Alessandro Cattalan, kurie trumpai pristatys balsavimo taisykles ir tuomet prasidės vakaro pasirodymai.

Jau po visų pasirodymų, vyksant žiūrovų balsavimui, scenoje pasirodys net keli vakaro svečiai – praeitų metų „Eurovizijos“ nugalėtojai „Måneskin“, 1964 metų konkurso nugalėtoja Gigliola Cinquetti bei Mika.

Atėjus metui balsavimo rezultatų skelbimui, pirmiausia vedėjai teletiltu nusikels į kiekvieną šiemet konkurse dalyvavusią šalį ir paprašys paskelbti, kaip balsavo jų komisija. Lietuvos komisijos favoritus 33-iuoju numeriu šį vakarą paskelbs Vaidotas Valiukevičius.

Sužinojus, kaip atrodo rezultatų lentelė po komisijos balsavimo, konkurso vedėjai pradės skelbti, kaip balsavo žiūrovai. Šiemet šie balai bus pristatomi taip pat, kaip ir 2019 bei 2021 metais – bus pradedama nuo mažiausio komisijos palaikymo susilaukusios šalies.

Balsavimui pasibaigus, „Eurovizija“ turės naują nugalėtoją, kuris lips ant scenos ir dar kartą atliks pergalę atnešusį kūrinį. Pasibaigus transliacijai, internetu taip pat bus galima stebėti nugalėtojo spaudos konfereciją, su kuria ir pasibaigs šių metų „Eurovizijos“ sezonas.

Primename, jog finalą šiandien galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba LRT svetainėje.

„Eurodienos“ komanda jums linki gero „eurovizinio“ vakaro! Palaikykime Moniką Liu ir tikėkimės, jog „Sentimentai“ liks įvertinti komisijos ir žiūrovų!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus