Sarah Louise Bennett nuotr.
Organizavimas

„Eurovizijos 2022“ vedėjai – apie konkurso vedimą, iššūkius ir emocijas

„Eurovizijoje“ svarbi rolė tenka ne tik dalyviams, operatoriams, sceną statantiems žmonėms ar savanoriams. Už viso renginio vairo vis dėlto stovi vedėjai. Šiemet tai – Alessandro Cattelan, Laura Pausini ir Mika. Penktadienį vykusios spaudos konferencijos metu jie papasakojo plačiau apie tai, ką patiria, su kokiais iššūkiais susidūrė būdami tokio masto renginio vedėjais bei kas laukia „Eurovizijos“ finale.

Daina, kurią antrojo pusfinalio metu dainavo Laura Pausini ir Mika, nebuvo pasiinkta atsitiktinai. Jie kartu atliko dainą „Fragile/People Have The Power“, ir teigė, kad ją pasirinko dėl žinutės, kurią norėjo perteikti. Dainoje pasakojama, kad visi žmonės yra trapūs, pažeidžiami, tačiau kai jie susivienija, yra visi kartu, gali nuversti kalnus. Taip pat, Lauros Pausini teigimu, jiems buvo labai svarbu tai, kad jų pasirodymas neturėtų būti apie juos – „Eurovizija“ yra apie dalyvius, o ne vedėjų pasirodymus. Svarbiausia ne parodyti save, o būti gražus intarpas, siunčiantis aktualią žinutę. Būtent ši daina buvo pasirinkta, nors variantų buvo daugybė.

Paklausta, koks jausmas vesti „Euroviziją“, Laura Pausini sakė, kad, kai jai pasiūlė užimti šias pareigas, ji nenorėjo per daug dėl to stresuoti. Visada per įvairius renginius, pasirodymus televizijoje ji labai jaudinasi, tačiau šį kartą nusprendė, kad tokia patirtimi reikia mėgautis. Labai padėjo tai, kad tiek Mika, tiek Alessandro Cattelan, anot jos, yra labai geri jos draugai, ir visi trys jie nori, kad būtų smagu.

Mika teigė, kad jautėsi labai pagerbtas, kai buvo pakviestas vesti „Euroviziją“. Atlikėjo teigimu, jis Euroviziją žiūri nuo 12 metų, kad ir pasisakė ne tik gražių dalykų apie konkursą, vis dėlto žiūri nuo vaikystės. Žmogui, kuris turi šaknų iš įvairių pasaulio vietų – Libano, Didžiosios Britanijos – taip pat kuriį laiką gyveno Prancūzijoje, ir matė daug skirtingų kultūrų, atvykti į Italiją vesti tokio didelio masto renginį yra didžiulis pagerbimas. Svarbu ne vien tai, kokio masto renginys yra „Eurovizija“, bet ir tai, kad Italija neretai, jo nuomone, gali būti laikoma prestižo šalimi, kalbant apie meną.

Alessandro Catellan sulaukė klausimo apie incidentą su Izraelio atstovu Michael Ben David. Tiesioginės antrojo pusfinalio transliacijos metu, Izraelio atstovas nevengė vaikščioti aplinkui ir vienu momentu, praėjus visiems pasirodymams, jis priėjo prie vedėjų ir pabučiavo A. Catellan. Pasigirdo kalbų, kad Izraelis iš konkurso galimai bus netgi diskvalifikuotas. Tačiau Alessandro, paklaustas apie incidentą, atsakė, jog nejaučia jokios nuoskaudos, tai jo neišmušė iš vėžių, tebuvo tiesiog juokinga, o Izraelio atstovui jokių neigiamų jausmų nepuoselėja. Juokais vedėjas net pasakė, kad bučinys jam patiko.

Vedėjai sulaukė klausimo ir apie intarpus, kurių reikia norint paruošti sceną daugiau dekoracijų turinčiam pasirodymui. Buvo užduotas klausimas, ar geriau tiesiog ką nors pasakoti žiūrovams, ar kalbinti dalyvius žaliajame kambaryje. Vedėjai nedvejodami atsakė, kad reikia ir to, ir to. Labai svarbus balansas. Juokavo, kad negalima vien tik pasakoti, nes tai nėra „stand up“ komedijos šou.

„Eurovizijos“ vedėjai sulaukė ir ironiško, humoristinio klausimo apie tai, ar reikia ruoštis tokiai nepavykusiai transliacijai bei renginiui, kaip 1991 m. Romoje. Konferencijų salėje nuaidėjo juokas. Į tai reaguodamas, Mika sakė, kad tiek jie, tiek personalas dirba labai sunkiai. Gali kilti pačių įvairiausių nesklandumų per repeticijas, bet tiesioginių transliacijų metu jie susiims. Taip pat minėjo, kad tokius tris nepriekaištingus renginius per savaitę surengti yra tikrai sunku, jie visi jaučiasi pavargę, atiduoda visą save.

Laura Pausini taip pat papasakojo ir apie būsimą pasirodymą finale. Tai bus kelių dainų miksas, visos dainos truks po minutę ir visų jų spalvų gama labai skirsis, visų dainų nuotaikos taip pat labai skirtingos. Jos teigimu, tai didelis iššūkis, ir ji nori išbandyti kuo daugiau naujų dalykų po trisdešimties metų karjeros.

Kaip vertinate šių metų vedėjus, ar jie gerai susitvarko su šia užduotimi? Ar sutinkate su jų išsakytomis mintimis? Ar laukiate jų pasirodymų šeštadienio finale? Laukiame nuomonių!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus