Corinne Cumming nuotr.
Dalyviai

Šiandien – pirmasis 2022 metų „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame pasirodys ir Monika Liu

Šiandien, 22.00 val. Turine vyks pirmasis 66-osios „Eurovizijos“ pusfinalis. 17 dalyvių kovos dėl dešimties bilietų į šeštadienio finalą, tarp jų – trečiuoju numeriu pasirodysianti Lietuvos atstovė Monika Liu.

Kaip jau įprasta, vakaro nugalėtojus rinks žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, o sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, buvo sudarytas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas, kuris gaus taškus nuo 12 iki 1. Iš esmės tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus.

Balsavimo teisę šį vakarą turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Italija, ir Prancūzija. Lietuvos žiūrovai savo simpatijas galės išreikšti skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes numeriais, nurodytais LRT transliacijos metu.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, LRT svetainėje.

Visus skaitytojus taip pat kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – vienas skaitytojas, kuris prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, šio įrašo komentaruose atspės visus dešimt finalistų, laimės du bilietus į gegužės 20 dieną vyksiantį Barbaros Pravi koncertą Vilniuje.

Pirmojo pusfinalio prasdžioje išvysime klipą, kuriame bus rodomas vėliau svarbiu atviručių akcentu tapsenčio drono kūrimas. Persikėlus į areną, renginį pradės muzikinis numeris, o vėliau su žiūrovais sveikinsis vedėjai – Alessandro Cattelan, Laura Pausini ir Mika. Jiems trumpai pristačius balsavimo taisykles, prasidės vakaro pasirodymai.

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01  Albanija Ronela Hajati Sekret
02  Latvija Citi Zēni Eat Your Salad
03  Lietuva Monika Liu Sentimentai
04  Šveicarija Marius Bear Boys Do Cry
05  Slovėnija LPS Disko
06  Ukraina Kalush Orchestra Stefania
07  Bulgarija Intelligent Music Project Intention
08  Nyderlandai S10 De Diepte
09  Moldova Zdob și Zdub and Advahov Brothers Trenuletul
10  Portugalija Maro Saudade, saudade
11  Kroatija Mia Dimšić Guilty Pleasure
12  Danija Reddi The Show
13  Austrija Lumix feat. Pia Maria Halo
14  Islandija Systur Með hækkandi sól
15  Graikija Amanda Georgiadi Tenfjord Die Together
16  Norvegija Subwoolfer Give That Wolf A Banana
17  Armėnija Rosa Linn Snap
YouTube player

Petraukos numatomos tarp Ukrainos ir Bulgarijos bei Portugalijos ir Kroatijos.

Po pasirodymų bus pradėtas žiūrovų balsavimas, kurio metu išvysime visų dainų pakartojimus. Tuomet kūrinius
„Horizon in Your Eyes“, „Satisfaction“ ir „Golden Nights“ atliks Dardust, Benny Benassi bei Sophie and the Giants. Vėliau pasirodymą surengs ir 2020 metais Italijai su daina „Fai Rumore“ turėjęs atstovauti Diodato.

Sustabdžius balsavimą, trumpai būsime supažindinti su Italijos ir Prancūzijos atstovais, taip pat bus pasirodytas šių šalių pasirodymų ištraukos. Galiausiai, vedėjai atsitiktine tvarka paskelbs 10 šalių, kurios pateks į finalą.

Visiems mūsų skaitutojams linkite gražaus „eurovizinio“ vakaro! Raginame palaikyti Moniką Liu ir tikimės, jog mūsų šalies vardas nuskambės skeliabnt finalo dalyvius!

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus