Eurodiena.lt

Redaktorių spėjimai 2022 metų „Eurovizijoje“

Prieš pat šių metų „Eurovizijos“ pradžią, „Eurodienos“ komanda jau tradiciškai pabandė atspėti, kurios šalys pateks į konkurso finalą.

Kaip įprasta, kiekvienas komandos narys, atsiribodamas nuo savų simpatijų, bandė objektyviai atsižvelgti į įvairius veiksnius, galinčius nulemti pusfinalių rezultatus, ir surikiavo šalis nuo turinčios daugiausia šansų patekti į finalą, į tos, kurios galimybės turėtų būti mažiausios. Sulaukus visų komandos narių sąrašų, buvo išvestas bendras reitingas. Kiekviename iš pusfinalių savo nuomonę pareiškė 7 komandos nariai.

Pirmajame pusfinalyje komanda buvo iš esmės vieninga ir bendrai sutiko net dėl aštuonių šalių, kurios turėtų patekti į finalą – Ukrainos, Graikijos, Nyderlandų, Portugalijos, Norvegijos, Lietuvos, Albanijos ir Islandijos. Į bendrą dešimtuką taip pat pateko ir Armėnija bei Latvija, kurių galimybėmis pasirodyti finale abejoja vos po vieną „Eurodienos“ komandos narį.

Danijos ir Austrijos šansais tiki po vieną redaktorių, tuo tarpu dėl likusių šalių nuomonė sutapo – Šveicarija, Moldova, Bulgarija, Kroatija ir Slovėnija, pasak mūsų komandos, savo pasirodymą „Eurovizijoje“ turėtų baigti pusfinalyje.

„Eurodienos“ komandos pirmojo pusfinalio spėjimas:

  1. Ukraina
  2. Graikija
  3. Nyderlandai
  4. Norvegija
  5. Portugalija
  6. Lietuva
  7. Armėnija
  8. Albanija
  9. Latvija
  10. Islandija
  11. Austrija
  12. Danija
  13. Šveicarija
  14. Moldova
  15. Bulgarija
  16. Kroatija
  17. Slovėnija

Kiekvieno redaktoriaus asmeninius spėjimus galite pamatyti paspaudę čia.

Antrajame pusfinalyje situacija kiek kitokia. Mūsų nuomone, Švedija, Australija, Čekija, Serbija ir Lenkija tikrai turėtų patekti į finalą. Dėl Estijos, Suomijos ir Kipro šanso abejoja po du komandos narius, tuo tarpu bendroje lentelėje 9 vietoje atsidūrusios Rumunijos finale nemato tik vienas redaktorius. Galiausiai mūsų spėjimų dešimtuką užbaigia San Marinas, tiesa, vos trys redaktoriai mato šią šalį finale. Tiek pat komandos narių finale regi Izraelį. Azerbaidžano, Belgijos ir Maltos galimybėmis patekti į finalą tiki po du redaktorius. Iš kitos pusės, Airijos, Juodkalnijos ir Šiaurės Makedonijos šansus dainuoti šeštadienį skeptiškai įvertino visa komanda.

  1. Švedija
  2. Australija
  3. Čekija
  4. Serbija
  5. Lenkija
  6. Estija
  7. Suomija
  8. Kipras
  9. Rumunija
  10. San Marinas
  11. Izraelis
  12. Sakartvelas
  13. Azerbaidžanas
  14. Belgija
  15. Malta
  16. Airija
  17. Juodkalnija
  18. Šiaurės Makedonija

Kiekvieno redaktoriaus asmeninius spėjimus galite pamatyti paspaudę čia.

Šie spėjimai tėra mūsų smagi tradicija ir vertiname ne galimas vietas pusfinalyje, o galimybes patekti į finalą. 2017-2019 metais atspėjome po 15 finalistų, tačiau pernai, nusprendę prognozes daryti po asmeninių repeticijų, teisingai įvardijome net 19 šalių, patekusių į finalą. Kiek tikslūs mūsų spėjimai bus šiais metais paaiškės jau šią savaitę!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus