EBU nuotr.
Organizavimas

66-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso programoje – buvę Italijos atstovai ir kitos muzikos žvaigždės

Rytoj prasideda visų ilgai laukta „Eurovizijos“ savaitė! Atstovai iš 40-ies šalių šiemet pasirodys Turino „PalaOlimpico“ scenoje trijų renginių metu – dviejuose pusfinaliuose ir didžiajame finale.

Šalia konkursinių pasirodymų, italai žiūrovams paruošė programą, kuri kupina „Eurovizijos“ fanams ir net tik puikiai žinomų vardų. Kviečiame iš arčiau susipažinti, ką galėsime išvysti ir išgirsti pusfinalių bei finalo metu!


Pirmasis pusfinalis – gegužės 10 d.

Pirmajame pusfinalyje trečiu numeriu pasirodys Lietuvos atstovė Monika Liu. Šią dieną dėl dešimt vietų finale rungsis 17 šalių, konkursinę programą atidarys Albanija, o uždarys Armėnija. Pusfinalyje taip pat balsuos Prancūzija ir Italija. Daugiau apie visas pusfinaliuose dalyvaujančias šalis galite sužinoti mūsų „Eurovizija 2022“ skiltyje.

Prieš prasidedant konkursinei programai, pusfinalio transliacijos pradžioje išvysime, kaip grožio skambesys įjungia „Eurovizijos“ sceną, kurį kuruos Italijos šokių muzikos legendos Dardurst ir Benny Benassi, grupė „Sophie and the Giants“, bei muzikantė ir dirigentė Sylvia Catasta. Ši programos dalis vadinsis „grožio šokis“ („The Dance of Beauty“).

Taip pat, šiame pusfinalyje kaip svečias pasirodys ir Diodato – Italijos atstovas „Eurovizijoje“ 2020-aisiais metais. Atlikėjas tais metais buvo vienas iš konkurso favoritų, o po atšaukto konkurso, atlikėjas savo kūrinį „Fai Rumore“ atliko tuščioje Veronos arenoje. Šis pasirodymas pavergė gerbėjų širdis, o pats kūrinys tapo vilties himnu, skambėjusiu pandemijos išsękintuose Italijos miestų gatvėse bei balkonuose. Diodato pasirodymas „Eurovizijos“ scenoje šiemet simbolizuos gyvos muzikos bei įprasto gyvenimo sugrįžimą.

YouTube player

Antrasis pusfinalis – gegužės 12 d.

Antrajame pusfinalyje pasirodys 18 šalių. Šį pusfinalį atidarys Suomija, o užbaigs – Čekija. Antrajame pusfinalyje taip pat balsuos ir Vokietija, Ispanija bei Jungtinė Karalystė.

Šio pusfinalio metu mes būsime supažindinti su italų kultūra, kalba bei meno istorija. Prieš pradedant konkursinę programą, vienas iš konkurso vedėjų, Alessandro Cattelan, žiūrovus supažindins su italų kultūra ir kasdienybe, o vėliau žiūrovai bus mokomi italų kalbaos subtilybių meno pagalba.

Programą taip pat papildys ir Europos žiūrovų numylėtiniai „Il Volo“, Italijai atstovavę 2015 metais Vienoje. Grupė tais metais laimėjo žiūrovų balsavimą ir bendroje lentelėje užėmė trečią vietą. Pasirodymą antrajame pusfinalyje paruošė kiti du renginio vedėjai Laura Pausini ir Mika.

YouTube player

Finalas – gegužės 14 d.

Finale pasirodys 25 šalys – 20 geriausių pusfinalininkų ir Didžiojo Penketo šalys. Finale balsuos visa Europa ir Australija – nepamirškite balsuoti už savo favoritus!

Italai finalui paruošė įspūdingą programą. Šou atidarys „Rockin’ 1000“ – roko muzikos kolektyvas, kuriam priklauso daugiau nei tūkstantis narių. Po to, scenoje taip pat pasirodys renginio vedėja Laura Pausini, kuri atliks geriausių savo muzikinės karjeros kūrinių popuri.

Po konkursinės programos, scenoje pasirodys pasaulinio populiarumo sulaukę praėjusių metų nugalėtojai „Måneskin“, kurie pristatys naują singlą „Supermodel“. Po jų, scenoje išvysime ir pačią pirmą „Eurovizijos“ atlikėją, atnešusią pergalę Italijai 1964-aisias, Gigliola Cinquetti.

YouTube player

„Eurodienos“ komanda visus konkurso gerbėjus sveikina su „Eurovizijos“ pradžia ir linki gerų įspūdžių! Taip pat, linkime kuo didžiausios sėkmės Lietuvos atstovei Monikai Liu!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus