EBU nuotr.
DalyviaiPrognozės

Lažybininkų prognozės: kas laimės 2022 m. „Euroviziją“?

Iki „Eurovizijos“ dainų konkurso Turine lieka mažiau nei savaitė ir tai yra puikus metas apžvelgti lažybininkų prognozes. Skirtingai nei pernai, šiemet lažybininkai dėl būsimo „Eurovizijos“ nugalėtojo sutaria vienbalsiai.

Pergalė konkurse žadama Ukrainos atstovams „Kalush Orchestra“, kurių pergalės šansas vertinamas 47% tikimybe. Įdomu palyginti, kad pernai tokių šansų neturėjo nei viena daina. Likus savaitei iki finalo į pirmąją prognozių lentelių vietą pakilo Italija, turėjusi 22% šansą nugalėti. Ilgą laiką nuo dainų paskelbimo lažybininkų lentelėje pirmavo Maltos atstovė Destiny, bet jos šansai nesiekė 20%, o galiausiai ji finale užėmė 7 vietą. Jei ukrainiečiai laimėtų gegužės 14 d. vyksiančiame finale, tai būtų jau trečioji šalies pergalė „Eurovizijoje“ šiame tūkstantmetyje ir šia prasme ukrainiečiai taptų rekordininkais.

YouTube player

 

Visgi, kaip ir šiemet, taip ir ankstesniais metais lažybininkai turėdavo vieną ryškų favoritą – 2019 m. jau iš anksto pergalė buvo žadama Nyderlandų atstovui Duncanui Laurencui, 2018 m. – Nettai iš Izraelio, tiesa, per pačią „eurovizinę“ savaitę ją prognozėse aplenkė ugningoji Kipro atstovė.

Tačiau yra ir kita medalio pusė, kai užtikrintai pergalę vienai šaliai žadėję lažybininkai smarkiai klydo. Pavyzdžiui 2017 m. nuo pat vasario mėnesio ryški pergalė buvo žadama italui Francesco Gabbani, 2016 m. – rusui Sergėjui Lazarevui. Jie galutinėje lentelėje užėmė atitinkamai 6-ą ir 3-ą vietas. Plačiau apie lažybų istoriją galite paklausyti Eurodienos podkasto laidoje.

Antroje-ketvirtoje šių metų prognozių lentelių vietoje rikiuojasi konkurso šeimininkai italai, britai ir švedai. Visų jų šansai vertinami 10-11%. Pergalės atveju Italija taptu pirmąja šalimi nuo 1994 m., kuriai pavyktų iškovoti pergalę konkurse du kartus iš eilės. Švedijai tai būtų jau septintoji pergalė ir nugalėjimų skaičiumi ši šalis susilygintų su visų laikų rekordininke Airija. Tuo metu Jungtinė Karalystė paskutinį kartą pergalę iškovojo 1997-aisias , o nuo 2009 m. nei karto nebuvo pakilę iki geriausiųjų dešimtuko bei net tris kartus užėmė paskutinę vietą.

Penktoje vietoje, jau su kiek mažesniu procentu, rikiuojasi Ispanijos atstovė Chanel. Ši šalis 2015-2021 m. laikotarpyje nei karto nepakilo aukščiau 21-os vietos, todėl dedama daug vilčių, kad ispanams pavyks nutraukti nesėkmių seriją.

Kitų šalių šansai nugalėti konkurse vertinami dar mažesniais procentais. Lietuva patenka tarp dešimties šalių, turinčių mažiausius šansus nugalėti.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus