EBU nuotr.
Repeticijos

Lietuvos atstovė Monika Liu pirmą kartą išbandė Turino didžiąją sceną

Pagaliau prasidėjo „Eurovizijos“ karštinė – pirmosios asmeninės dalyvių repeticijos. Šiandien į sceną lipo ar dar lips 9 šalių atstovai – tie, kurie pasirodo pirmoje pirmojo pusfinalio pusėje. Viena jų – Lietuvos atstovė Monika Liu.

Lietuvos atstovė Monika Liu į Turino sceną žengė 12:20 val. Lietuvos laiku, o prieš tai dar turėjo ir techninę garso repeticiją, kur specialiame kambariuke garsas yra sureguliuojamas dar prieš lipant į sceną.

Scenoje Monika pasirodė viena, visas dėmesys buvo nukreiptas į ją, ir buvo galima mėgautis atlikėjos charizma bei užtikrintu vokalu. Pasirodymo metu buvo daug artimų filmavimo kampų, dėl ko pasirodymas neatrodė tuščias ar neišbaigtas. Tiesa, anot Lietuvos delegacijos vadovo Audriaus Giržado, tam tikrų idėjų įgyvendinti nepavyko dėl techninių galimybių, tad pasirodymą teks modifikuoti. Teigiama, kad problemų buvo ir anksčiau – buvo matoma po dublerių (angl. stand-in) repeticijų, kad ne viskas išpildyta, tad repeticijos laukiama su nerimu. Visgi delegacijos nariai po repeticijos nusiteikę gana pozityviai – neslepia, kad visko įgyvendinti nepavyko, tačiau mano, kad viskas atrodė ir skambėjo gerai bei kad kai kurios detalės bus ištaisytos per kitas repeticijas.

Spaudos konferencijos metu Monika teigė, kad ji labai myli Italiją, čia jaučiasi kaip namuose. Taip pat sakė, kad šiuo metu ji kuria ateities sentimentus. Monikos buvo paprašyta ir išmokyti kokios nors lietuviškos frazės – ji bandė konferencijos vedėją išmokyti pasakyti frazę „balsuokite už Moniką“. Taip pat buvo kalbėta apie dainos prasmę, apie dainavimą lietuviškai – anot Monikos, lietuvių kalba yra labai mažai žinoma ir viena seniausių kalbų, tad reikia ją išsaugoti. Monika taip pat pasidalino savo favoritais šių metų „Eurovizijoje“ – paminėjo Ispanijos, Švedijos, Latvijos, Albanijos atstovus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus