SVT nuotr.
Fanai

OGAE fanų favoritė – Cornelia Jacobs iš Švedijos

Iki pat paskutinės dienos OGAE fanų balsavime virė intriga ir nebuvo aišku kuri šalis taps fanų favorite. Visgi paskelbus paskutinius balsus paaiškėjo, kad balsavime nugalėjo Švedijos atstovė Cornelia Jacobs, 6 taškais aplenkusi „Eurovizijos“ šeimininkus italus. Lietuvos atstovė Monika Liu užėmė 19 vietą.

43 Europos, Australijos ir likusio pasaulio fanų klubai kaip ir kasmet rinko savo „eurovizinius“ favoritus. Kiekvienos valstybės OGAE klubas skyrė balus nuo 1 iki 12, dešimčiai, jų nuomone, geriausių dainų. Viso šioje apklausoje balsavo daugiau nei 4400 konkurso gerbėjų.

Favorite tapo Švedijos atstovė Cornelia Jacobs. Sidabras atiteko italams Mahmood & Blanco, bronza – ispanei Chanel. Daugiau nei pusė šalių surinko mažiau nei 10 balų, o net 12 šalių balų apskritai nesulaukė.

Lietuvos atsovė balų sulaukė iš dviejų šalių ir iš viso surinko 11 taškų – 10 skyrė Rusijos, 1 – Bulgarijos fanai. Tai leido Lietuvai pakilti iki 19 vietos. Pernai Lietuvai atstovavusi grupė „The Roop“ tokiame balsavime užėmė ketvirtą vietą, o fanų favorite tapusi Maltos atstovė Destiny galutinėje „Eurovizijos“ lentelėje užėmė 7 vietą.

Balsavimo metu buvo paskelbti ir Lietuvos OGAE klubo narių balsavimo rezultatai – 12 taškų iš Lietuvos iškeliavo į balsavimą laimėjusią Švediją.

Lietuvos OGAE klubo rezultatai:

12 – Švedija;
10 – Italija;
8 – Nyderlandai;
7 – Ispanija;
6 – Albanija;
5 – Ukraina;
4 – Norvegija;
3 – Portugalija;
2 – Graikija;
1 – Prancūzija;

Taip pat paaiškėjo, kad OGAE „Antrojo šanso“ konkurse Lietuvai atstovaus trečiąją vietą atrankos finale užėmusi Lolita Zero.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus